2019. március 23., szombat

Csokoládé-diós körte -alma crumble

A crumble  angol eredetű igen egyszerű, ám nagyon finom  sütemény,mely készülhet  tetszés szerinti gyümölccsel.
Most almával körtével vegyesen készítettük.
Igazán könnyen elkészíthető  remek sütemény ez a körtével-almával  készült  crumble,amit hívhatnánk morzsasüteménynek is.  A morzsa, ( vagyis tészta) roppanós ám mégis omlós, a  gyümölcsök pedig szaftosak és  zamatosak enyhén karamellesek,jó tett neki a  fahéj és  csoki  is. 

Alma & körte crumble



Mivel azt már rég tudjuk, hogy körte-csokoládé párosítás remek dolog,  nekünk nagy kedvencünk így már csak abban reménykedtem az alma se rontja el.
Maradt még egy kevés dió dió is a télről, ezért még az is került ebbe a finom egyszerű süteménybe.
Csokoládé-diós körte -alma crumble lett  e hétvégénk slágere.
Az alapanyagok még  hozzáférhetőek  érdemes kipróbálni!

Alma & körte crumble


Kínálhatjuk fagylalttal, akár még langyosan  vagy hidegen, főleg, hogy beköszöntött  a jó idő is, nem fogunk csalódni!







10 perc alatt összeállítottam, 40 perc alatt megsült van ennél gyorsabb, egyszerűbb sütemény?

Hozzávalók :


  • 20 g étcsokoládé
  • 200g liszt
  • 200g vaj
  • 80 g  nádcukor
  • 2 db szép nagy körte
  • 3db kisebb alma
  • 5 evőkanál dió
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
Először  a gyümölcsöket készítjük elő és előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük  sütőpapírral vagy enyhén kivajazzuk. Az almákat és  körtéket megmossuk,magházát eltávolítjuk, megszárítjuk őket és vékonyan felszeleteljük és a tepsiben elrendezzük a gyümölcsöket.

A tésztát akkor állítjuk össze amikor a gyümölcsök már a tepsiben vannak, vagyis  a  lisztet, vajat a cukorral és  a fahéj felével  összedolgozzuk, gyorsan dolgozunk, hogy ne legyen ideje  a vajnak felolvadnia, de nincs szükség alaposan kidolgozni  a tésztát hisz ,morzsálódnia kell  a végén.
A sütőpapírral bélelt tepsibe rétegezett a felszeletelt almára, körtére durvára vágott diót szórunk  és a cukor felét  valamint egy kevés őrölt  fahéjat, erre morzsáljuk a két ujjunk közt  a tésztát egyenletesen eloszlatva  gyümölcsön, hogy befedje azt.Tehát  rámorzsoltuk a tésztát az almára és körtére és már mehet is a180 fokra előmelegített sütőbe  40 percre. Ilyen egyszerű!
A megsült süteményre  magas kakaó  tartalmú jó minőségű csokoládét reszelünk
nagy lyukú reszelőn keresztül amint langyosra  kihűlt .






Nyáron majd kipróbáljuk piros bogyósokkal is alig várom már !

Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
 📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

3 megjegyzés:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...