A crumble angol eredetű igen egyszerű, ám nagyon finom sütemény,mely készülhet tetszés szerinti gyümölccsel.
Most almával körtével vegyesen készítettük.
Igazán könnyen elkészíthető remek sütemény ez a körtével-almával készült crumble,amit hívhatnánk morzsasüteménynek is. A morzsa, ( vagyis tészta) roppanós ám mégis omlós, a gyümölcsök pedig szaftosak és zamatosak enyhén karamellesek,jó tett neki a fahéj és csoki is.
Mivel azt már rég tudjuk, hogy körte-csokoládé párosítás remek dolog, nekünk nagy kedvencünk így már csak abban reménykedtem az alma se rontja el.
Maradt még egy kevés dió dió is a télről, ezért még az is került ebbe a finom egyszerű süteménybe.
Csokoládé-diós körte -alma crumble lett e hétvégénk slágere.
Az alapanyagok még hozzáférhetőek érdemes kipróbálni!
Kínálhatjuk fagylalttal, akár még langyosan vagy hidegen, főleg, hogy beköszöntött a jó idő is, nem fogunk csalódni!
10 perc alatt összeállítottam, 40 perc alatt megsült van ennél gyorsabb, egyszerűbb sütemény?
Hozzávalók :
A tésztát akkor állítjuk össze amikor a gyümölcsök már a tepsiben vannak, vagyis a lisztet, vajat a cukorral és a fahéj felével összedolgozzuk, gyorsan dolgozunk, hogy ne legyen ideje a vajnak felolvadnia, de nincs szükség alaposan kidolgozni a tésztát hisz ,morzsálódnia kell a végén.
A sütőpapírral bélelt tepsibe rétegezett a felszeletelt almára, körtére durvára vágott diót szórunk és a cukor felét valamint egy kevés őrölt fahéjat, erre morzsáljuk a két ujjunk közt a tésztát egyenletesen eloszlatva gyümölcsön, hogy befedje azt.Tehát rámorzsoltuk a tésztát az almára és körtére és már mehet is a180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Ilyen egyszerű!
A megsült süteményre magas kakaó tartalmú jó minőségű csokoládét reszelünk
nagy lyukú reszelőn keresztül amint langyosra kihűlt .
Nyáron majd kipróbáljuk piros bogyósokkal is alig várom már !
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Most almával körtével vegyesen készítettük.
Igazán könnyen elkészíthető remek sütemény ez a körtével-almával készült crumble,amit hívhatnánk morzsasüteménynek is. A morzsa, ( vagyis tészta) roppanós ám mégis omlós, a gyümölcsök pedig szaftosak és zamatosak enyhén karamellesek,jó tett neki a fahéj és csoki is.
Mivel azt már rég tudjuk, hogy körte-csokoládé párosítás remek dolog, nekünk nagy kedvencünk így már csak abban reménykedtem az alma se rontja el.
Maradt még egy kevés dió dió is a télről, ezért még az is került ebbe a finom egyszerű süteménybe.
Csokoládé-diós körte -alma crumble lett e hétvégénk slágere.
Az alapanyagok még hozzáférhetőek érdemes kipróbálni!
Kínálhatjuk fagylalttal, akár még langyosan vagy hidegen, főleg, hogy beköszöntött a jó idő is, nem fogunk csalódni!
10 perc alatt összeállítottam, 40 perc alatt megsült van ennél gyorsabb, egyszerűbb sütemény?
Hozzávalók :
- 20 g étcsokoládé
- 200g liszt
- 200g vaj
- 80 g nádcukor
- 2 db szép nagy körte
- 3db kisebb alma
- 5 evőkanál dió
- 1 evőkanál őrölt fahéj
A tésztát akkor állítjuk össze amikor a gyümölcsök már a tepsiben vannak, vagyis a lisztet, vajat a cukorral és a fahéj felével összedolgozzuk, gyorsan dolgozunk, hogy ne legyen ideje a vajnak felolvadnia, de nincs szükség alaposan kidolgozni a tésztát hisz ,morzsálódnia kell a végén.
A sütőpapírral bélelt tepsibe rétegezett a felszeletelt almára, körtére durvára vágott diót szórunk és a cukor felét valamint egy kevés őrölt fahéjat, erre morzsáljuk a két ujjunk közt a tésztát egyenletesen eloszlatva gyümölcsön, hogy befedje azt.Tehát rámorzsoltuk a tésztát az almára és körtére és már mehet is a180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Ilyen egyszerű!
A megsült süteményre magas kakaó tartalmú jó minőségű csokoládét reszelünk
nagy lyukú reszelőn keresztül amint langyosra kihűlt .
Nyáron majd kipróbáljuk piros bogyósokkal is alig várom már !
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Kipróbáltam , nagyon finom :)
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy ízlett.
TörlésJól néz ki :)
VálaszTörlés