Piacoztunk ma is,bár a téli piac hangulata teljesen más mint az év többi évszakában .
Ezen a piacon, Budapest külvárosában,nem először járunk azt mondták róla termelői piac( ezért kerestük fel anno,) ami többé -kevésbé igaz szerintem.
Vannak saját terrméket árulók, de nem mindenki az, a megitélésem szerint, most sok volt a déligyümölcs, exotikus gyümölcs, paprika, paradicsom kínálat .
.
Azért érdemes kinézni ide, a zölség -gyümölcsön kívül van füstölt hús áru is és jellegzetes fokhagymás lángos illata is jelezte,hogy lángost is árulnak valahol. Egy lakótelep szélén a parkolóban borongós februári szombathoz képest szerintem sokan vannak árusok és vásárlók is .
Mi krumpli és alma iránt érdeklődtünk mint később kiderült a közeli állandó piacnál magasabb áron lehet itt beszerezni, bár választék van bőven több fajta krumpli is megtalálható a kínálatban a legolcsóbb kilója valamivel 100 Ft alatt a legdrágább ( kifli krumpli ) 250-300 Ft között .
Almát 250 Ft ért vettem az árus szerint saját termés, jánoshalmai öreg fák termése, amit időnként elfelejt permetezni.
Később átmentünk a "rendes piacra " ott 160 Ft -ért vettem nagyon ízletes almát. ( összehasonlításként)
A legjobban egy "paprikás stand " fogott meg . Két fiatal ember invitált szívélyesen kóstoljuk ,szagoljuk meg a pirospaprikát, amit hagyományos módszerel készítenek .Rákérdeztem mit jelent ez , lelekesem magyarázták:
- Szabadföldi paprikából, úgy mint régen.
Egy tájékoztatót is készítettek amin többek közt ez olvasható:
" 100% saját termesztésű, magyar termék
Csak szegedi tájkörzetből származó szegedi fajtákat tartalmaz
Gondosan válogatott a régi módszert követve
Hetekig szikkasztott,utóérlelt, hogy minnél frisebb és eltarthatóbb legyen
Kíméletesen szárított , malomkövön őrölt "
Első körben csak érdeklődtünk nézelődtünk, nagyon kellemes benyomást szereztünk, meggyőztek ( cseppet sem tolokodó módon )arról ezt a terméket ki kell próbálni, majd egy kör után visszatértünk vásárolni is .
Először voltak itt , remélejük nem utoljára.
Otthon én is készítettem néhány ebéd előtti falatot a libazsíros kenyér és körözött is a frissen vásárolt paprikával készült.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése