2016. július 1., péntek

Vagdalt (húspogácsa) házi cipóban

Első ránézésre olyan mint  a hamburger, de mégsem az.

De ha ez nem hamburger, nem is pleskavica akkor mi  is ??








Hús pogácsa,  házi sütésű kicsi cipóban  s hozzá választható tetszés szerinti zöldség, uborka  zöldpaprika, paradicsom.

Idén  nyáron is jönnek- mennek  a kertben a vendég gyerekek, élvezik  a nyarat, van szünidei "sátor-party" és medence party ahogy az elmúlt évben már megszerették. A sok mozgás közben gyorsabban megéheznek .Egyszerű, gyorsan  fogyasztható ételt kell nekik adni, gondoltam ez lehetne  a vagdalt( húspogácsa) cipóban.
Két fajta szószt, tzatzikit és  csokoládés paradicsom szószt is adok mellé amit  az asztalon tálalok .


A pommes-fritttes helyett pedig   "szárazon "sült padlizsánt, baby tököt, és paradicsom mogyorós kenyér morzsát választhatnak.




 Nem darált hús,vagdalt! Kis mennyiség esetén nem okoz  problémaát az elkészítése, h a túl sok vendég érkezne  akkor azért már nem lenne olyan egyszerű vagdalni a  húst. 


Előre bepácolva  néhány órát hidegen ( hűtőben )pihentem a vagdalt húst .
A pác citromléből, olívaolajból és friss fűszernövényekből készült (  a teraszról)
menta , kakukkfű,fokhagyma keveréke.
A húst késsel vagdosom apróra ( nem darálom!)
Két kézbe véve formázom, kevés olívaolajon átsütöm ,a legfinomabb persze vaslapon sütve lenne, vagy grill rácson.





Nem, valóban nem vagyok nagy rajongója sem a  darált húsból készült ételeknek,  sem  a gyors éttermeknek. Különösen a nyári melegben  igényel  nagy figyelmet a darálthús  tárolása   felhasználása , hisz a  a hús feülete sokszorozódik így evel együtt a   fertőzés veszélye is  nő.  Nagy meglepetéssel  fedeztem fel a nyár elején   a Gresham palota teraszán   a vendég  hamburgert rendelt  A Four Seasons-t  a világ egyik legjobb szállodájává választották  a közel múltban. Nem hiszem, hogy az étlapon ez lett volna   a legvonzóbb  fogás számomra, de nem vagyunk egyformák, lám van aki  még ilyen előkelő helyen is ragaszkodik a hamburgerhez.


Jó étvágyat !

 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly