2016. július 1., péntek

Vagdalt (húspogácsa) házi cipóban

Első ránézésre olyan mint  a hamburger,de mégsem az.

Nem, ez nem hamburger, nem is  pleskavica ,,hát  akkor mi  is ??








Hús pogácsa,  házi sütésű kicsi cipóban  s hozzá választható tetszés szerinti zöldség, uborka  zöldpaprika, paradicsom.

Idén  nyáron is jönnek- mennek  a kertben a vendég gyerekek,élvezik  a nyarat ,van szünidei "sátor-party" és medence party ahogy az elmúlt évben már megszerették. A sok mozgás közben gyorsabban megéheznek.Egyszerű,gyorsan  fogyasztható ételt kell nekik adni,gondoltam   lehetne vagdalt( húspogácsa) cipóban.
Két fajta szószt is, tzatzikit és  csokoládés paradicsom szószt is adok mellé az asztalon .


A pommes-fritttes helyett pedig   "szárazon "sült padlizsánt, baby tököt, és paradicsom mogyorós kenyér morzsát.




 Nem darált hús,vagdalt!


Előre bepácolva  néhány órát pihentetve  a vagdalt hús .
A pác citromléből, olívaolajból és friss fűszernövényekből készült (  a teraszról)
menta , kakukkfű,fokhagyma.
A húst késsel vagdosom apróra ( nem darálom!)
Két kézbe véve formázom, kevés olívaolajon átsütöm ,a legfinomabb persze vaslapon sütve lenne, vagy grill rácson.





Nem, valóban nem vagyok nagy rajongója sem a  darált húsból készült ételeknek,  sem  a gyors éttermeknek.  Nagy meglepetéssel  fedeztem fel a nyár elején   a Gresham palota teraszán   a vendég  hamburgert rendelt  A Four Seasons-t  a világ egyik legjobb szállodájává választották  a közel múltban. Nem hiszem, hogy az étlapon ez lett volna   a legvonzóbb  fogás számomra, de nem vagyunk egyformák, lám van aki  még ilyen előkelő helyen is ragaszkodik a hamburgerhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly