Első ránézésre olyan mint a hamburger, de mégsem az.
De ha ez nem hamburger, nem is pleskavica akkor mi is ??
Hús pogácsa, házi sütésű kicsi cipóban s hozzá választható tetszés szerinti zöldség, uborka zöldpaprika, paradicsom.
Idén nyáron is jönnek- mennek a kertben a vendég gyerekek, élvezik a nyarat, van szünidei "sátor-party" és medence party ahogy az elmúlt évben már megszerették. A sok mozgás közben gyorsabban megéheznek .Egyszerű, gyorsan fogyasztható ételt kell nekik adni, gondoltam ez lehetne a vagdalt( húspogácsa) cipóban.
Két fajta szószt, tzatzikit és csokoládés paradicsom szószt is adok mellé amit az asztalon tálalok .
A pommes-fritttes helyett pedig "szárazon "sült padlizsánt, baby tököt, és paradicsom mogyorós kenyér morzsát választhatnak.
Nem darált hús,vagdalt! Kis mennyiség esetén nem okoz problémaát az elkészítése, h a túl sok vendég érkezne akkor azért már nem lenne olyan egyszerű vagdalni a húst.
Előre bepácolva néhány órát hidegen ( hűtőben )pihentem a vagdalt húst .
A pác citromléből, olívaolajból és friss fűszernövényekből készült ( a teraszról)
menta , kakukkfű,fokhagyma keveréke.
A húst késsel vagdosom apróra ( nem darálom!)
Két kézbe véve formázom, kevés olívaolajon átsütöm ,a legfinomabb persze vaslapon sütve lenne, vagy grill rácson.
Nem, valóban nem vagyok nagy rajongója sem a darált húsból készült ételeknek, sem a gyors éttermeknek. Különösen a nyári melegben igényel nagy figyelmet a darálthús tárolása felhasználása , hisz a a hús feülete sokszorozódik így evel együtt a fertőzés veszélye is nő. Nagy meglepetéssel fedeztem fel a nyár elején a Gresham palota teraszán a vendég hamburgert rendelt A Four Seasons-t a világ egyik legjobb szállodájává választották a közel múltban. Nem hiszem, hogy az étlapon ez lett volna a legvonzóbb fogás számomra, de nem vagyunk egyformák, lám van aki még ilyen előkelő helyen is ragaszkodik a hamburgerhez.
De ha ez nem hamburger, nem is pleskavica akkor mi is ??
Hús pogácsa, házi sütésű kicsi cipóban s hozzá választható tetszés szerinti zöldség, uborka zöldpaprika, paradicsom.
Idén nyáron is jönnek- mennek a kertben a vendég gyerekek, élvezik a nyarat, van szünidei "sátor-party" és medence party ahogy az elmúlt évben már megszerették. A sok mozgás közben gyorsabban megéheznek .Egyszerű, gyorsan fogyasztható ételt kell nekik adni, gondoltam ez lehetne a vagdalt( húspogácsa) cipóban.
Két fajta szószt, tzatzikit és csokoládés paradicsom szószt is adok mellé amit az asztalon tálalok .
A pommes-fritttes helyett pedig "szárazon "sült padlizsánt, baby tököt, és paradicsom mogyorós kenyér morzsát választhatnak.
Nem darált hús,vagdalt! Kis mennyiség esetén nem okoz problémaát az elkészítése, h a túl sok vendég érkezne akkor azért már nem lenne olyan egyszerű vagdalni a húst.
Előre bepácolva néhány órát hidegen ( hűtőben )pihentem a vagdalt húst .
A pác citromléből, olívaolajból és friss fűszernövényekből készült ( a teraszról)
menta , kakukkfű,fokhagyma keveréke.
A húst késsel vagdosom apróra ( nem darálom!)
Két kézbe véve formázom, kevés olívaolajon átsütöm ,a legfinomabb persze vaslapon sütve lenne, vagy grill rácson.
Nem, valóban nem vagyok nagy rajongója sem a darált húsból készült ételeknek, sem a gyors éttermeknek. Különösen a nyári melegben igényel nagy figyelmet a darálthús tárolása felhasználása , hisz a a hús feülete sokszorozódik így evel együtt a fertőzés veszélye is nő. Nagy meglepetéssel fedeztem fel a nyár elején a Gresham palota teraszán a vendég hamburgert rendelt A Four Seasons-t a világ egyik legjobb szállodájává választották a közel múltban. Nem hiszem, hogy az étlapon ez lett volna a legvonzóbb fogás számomra, de nem vagyunk egyformák, lám van aki még ilyen előkelő helyen is ragaszkodik a hamburgerhez.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése