Ez a különösen finom sütemény rebarbarával készült .
Hozzávalói:
A lisztet keverjük el sütőporral ,őrölt mandulával csipet sóval.
A forgácsoljuk fel vajat, halmozzuk a liszt köré,a liszt közepébe csináljunk egy mélyedést, üssük bele a tojásokat és dolgozzuk össze a tésztát.
A kész tésztát pihentessük hűtőben 1/2 órát. Közben mossuk meg a rebarbarát, hámozzuk meg, újra mossuk,szárítjuk és 4 cm-es darabokra vágjuk.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát, helyezzük sütőformába, rendezzük el rajta a rebarbarát szórjuk meg a cukorral és toljuk a sütőbe .
30-35 perc alatt készre sül.
Hozzávalói:
- 300 g liszt
- 150 g őrölt mandula
- 1 teás kanál sütőpor
- csipet só
- 200 g hideg vaj
- 2 tojás
- 1/2 kg rebarbara
- 75 g cukor
A lisztet keverjük el sütőporral ,őrölt mandulával csipet sóval.
A forgácsoljuk fel vajat, halmozzuk a liszt köré,a liszt közepébe csináljunk egy mélyedést, üssük bele a tojásokat és dolgozzuk össze a tésztát.
A kész tésztát pihentessük hűtőben 1/2 órát. Közben mossuk meg a rebarbarát, hámozzuk meg, újra mossuk,szárítjuk és 4 cm-es darabokra vágjuk.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát, helyezzük sütőformába, rendezzük el rajta a rebarbarát szórjuk meg a cukorral és toljuk a sütőbe .
30-35 perc alatt készre sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése