Klasszikus piskóta citromfüves mascarpone krémmel és friss zamatos eperrel töltve, fekete kávéval megbolondítva, ez az epres piskóta rolád .
Könnyen elkészíthető tavaszi sütemény.
Kezdő háziasszonyok is bátran megpróbálkozhatnak az elkészítésével.
A siker garantált.
Hozzávalói :
- 4 tojás
- 80 g cukor
- 80 g liszt
- 1 csésze erős espresso kávé
- 2 ágacska citromfű levél
- 1/2 kg eper
- 400 g mascarpone
- csipetsó
A tojásokat szét választjuk.
A fehérjét 2/3 cukorral csipet sóval kemény habbá verjük. A
sárgáját az 1/3 cukorral szintén felverjük. Óvatosan keverjük át tojássárga krémet a tojásfehérje habbal úgy,
hogy közben szitáljuk rá a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt sütőlapon előmelegített gőz mentes sütőben
készre sütjük a piskótát . / 10-15 perc alatt kész ./
Ha kisült, átfordítjuk a papírral együtt a sütőlemezre,majd pár perc múlva lehúzzuk a sütőpapírt és még melegen a papírral együtt feltekerjük, így tesszük félre míg teljesen kihűl.
Míg hűl a piskóta főzünk egy erős epresso kávét, elkészítjük a tölteléket, az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük, a vizet felszárítjuk róla és negyedekre vágjuk.A citromfüvet megmossuk, aprítjuk és mascarpone krémbe keverjük. A kihűlt piskótát "kitekerjük" meglocsoljuk a korábban lefőzött kihűlt feketekávéval, megkenjük a citromfüves mascarpone krémmel és gazdagon megszórjuk az eperrel majd feltekerjük. Éles késsel ujjnyi vastagon szeleteljük.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése