2016. május 14., szombat

Epres piskóta rolád

Klasszikus piskóta citromfüves mascarpone krémmel  és friss zamatos eperrel töltve, fekete kávéval megbolondítva, ez az epres piskóta rolád .
Könnyen elkészíthető tavaszi sütemény.
Kezdő háziasszonyok is bátran megpróbálkozhatnak az elkészítésével. 
A siker garantált.






Hozzávalói :


  • 4 tojás
  • 80 g cukor
  • 80 g liszt
  • 1 csésze erős espresso kávé
  • 2 ágacska citromfű levél
  • 1/2 kg eper
  • 400 g mascarpone
  • csipetsó



 A tojásokat szét választjuk.

A fehérjét 2/3 cukorral csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját  az 1/3 cukorral  szintén felverjük. Óvatosan  keverjük át tojássárga krémet a tojásfehérje habbal  úgy, hogy közben szitáljuk rá a lisztet is.


Sütőpapírral bélelt  sütőlapon előmelegített gőz mentes sütőben készre sütjük a piskótát . / 10-15 perc alatt kész ./

Ha kisült, átfordítjuk  a papírral együtt  a sütőlemezre,majd pár perc múlva lehúzzuk  a sütőpapírt és még melegen a papírral együtt feltekerjük, így tesszük félre  míg  teljesen kihűl.  








Míg hűl a piskóta főzünk egy erős epresso kávét,  elkészítjük a  tölteléket, az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük, a vizet felszárítjuk róla és negyedekre vágjuk.A citromfüvet megmossuk, aprítjuk és  mascarpone krémbe keverjük. A kihűlt piskótát "kitekerjük" meglocsoljuk  a korábban lefőzött kihűlt feketekávéval, megkenjük  a citromfüves mascarpone krémmel és gazdagon megszórjuk az eperrel majd feltekerjük. Éles késsel ujjnyi vastagon szeleteljük.





Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...