2016. június 27., hétfő

Lazacpisztráng "szokatlanul"

Tudom, hogy nem illik más tollával ékeskedni, mégis ezt  a receptet nem hagyhatom ki  a blogból.
Mondhatnám, összekombináltam két korábbi bejegyzés receptjét/ fahéjas szűzpecsenyekarajszeletek mézeskalács mártásban talán igaz is lehetne, mégis ez a recept nem jöhetett volna létre  ha nem találkozom  " Műkedvelő Hedonista: Fahéjas harcsa mézeskalács morzsával" elnevezésű pályaművével.
Első olvasásra felkeltette az érdeklődésemet, kipróbálatlanul is biztos voltam  benne ez nekünk ízleni fog,
..hogy mégsem egy az egyben koppintottam le  a receptet annak  gyakorlati okai is vannak. Az "anyagbeszerzőm " lazacpisztrángot szállított haza miután megbeszéltük,vegyen  halat,tehát az volt itthon, ez volt adott. Én változatlanul idegenkedem  a haltisztítástól így vásárláskor mindig  kérjük tisztítsák meg. Az utóbbi időben ez nem  sikerül tökéletesen  ( nem vagyok elégedett) így akad nekem is dolgom mire konyhakész lesz, s ha már hozzányúltam eltávolítottam  a gerincét és  a szálkákat, a fejét is a halnak. Így bőrével lefelé ( leszárítva  az utolsó vízcseppet is) sütőpapírra helyeztem  és 10 percre forró sütőbe toltam, aztán meglocsoltam párcsepp olívaolajjal újabb 5 perc sütés után kevés sót tekertem rá  majd az  előzőleg morzsára tört,( nagy ) adag fahéjjal elkevert  mézeskaláccsal( szerencsére maradt még pár darab  a dobozban) meghintettem és  ropogósra sütöttem   pár alatt.


Négy fajta   friss saláta került mellé  és egy kevés vajon párolt zsenge spenót levél .

Kíváncsian vártam   az első kóstolást  a véleményeket, majd elégedetten nyugtáztam  a véleményeket.
Meglepő párosítás a  sütemény morzsa "panír", a fahéj "régi jó ismerős" se nem  rák, se nem harcsa ahogy  az eredeti ötletadó  receptben olvasható, lazacpisztráng került  a fenti módon a tányérunkba, köszönet az inspiráló Műkedvelő Hedonistának.   


Hozzávalói:

  • 1  közepes lazacpisztráng
  • 5-10 csepp olívaolaj
  • 10 db mézeskalács (sütemény) morzsája
  • teáskanál fahéj
  • só ízlés szerint   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly