Az adventi vásárok forgatagában sétálni, egyet jelent ráhangolódni az ünnepre.
Élvezni a nyüzsgést, a hangzavart, a zenét ami keveredik az illatokkal, belekóstolni egy forró italba vagy falatozni a gazdag kínálatból, ez a vásári hangulat kihagyhatatlan.
Ezt minden évben meg kell ismételni !
Szerencsére van bőven kínálat a főváros karácsonyi vásárai Európa szerte (el)ismertek, egyre színvonalasabbak és nagyon népszerűek meg kell hagyni.
Azonban mindig kell valami új élmény is a már "megszokott" mellé.
Nem messze Vörösmarty térí kavalkádtól az idén a város egyik "nagy" szállodájába is érdemes ellátogatni akkor is ha nem vagyunk szállóvendégek.
Ilyenkor,december beköszöntével ez a szálloda is mint a többi társai karácsonyi díszbe öltözik. A lobbyban feldíszített fenyőfa, körös-körül ünnepi díszek és meghitt hangulat várja a látogatókat. A fő téma itt, pedig mindenki kedvence, a Diótörő. De ez a mesés balett nem csak a díszletekben jelenik meg. A Corso Étterem brunch-ait is ez a különleges tematika hatja át, ahol a vendégek egy pohár finom champagne mellett hangolódhatnak a karácsonyra, miközben a Diótörő jelmezeibe bújt balettművészek élő zenére elevenítik meg ezt a kedves történetet táncukkal.
A legexkluzívabb ital kétségtelenül a champagne, ami önmagában bármilyen percet ünneppé tesz. Az eredetvédett francia pezsgő mindig is a magas minőség egyik szinonimája volt, az InterContinental nívójához pedig pontosan ez illik, csakúgy, mint az adventhez és a karácsonyhoz, ezért számos ajánlatukba belecsempészik a champagne-t decemberben.
Az InterContinental Budapest az idei adventi vasárnapokon is csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.
Fontos küldetésüknek
tartják, hogy a vendégek felfedezzék a pezsgők világát. Éppen ezért került be a
brunch-ok közé a Champagne csomag, melynek keretében minden hónapban más-más
prémium pezsgő kóstolható korlátlanul. Valamint érdemes kipróbálni a legújabb,
magyar találmányok ihlette koktélok közül a „Villanykörtét”, amelynek alapját
szintén champagne alkotja, és nemcsak keleties fűszerezésű íze, de különleges
tálalása is egyedi élményt nyújt.
A hotelben a vendégek
egész évben élvezhetik a korlátlanul kóstolható finom falatokat, pezsgőket és a
csodás kilátást, de az adventi vasárnapok azok, amikor igazán ünnepi
környezetben pihenhetik ki a karácsonyi kavalkádot. Ráadásul a családosoknak
egy Diótörő- ihlette, animátorok által működtetett gyereksarok is segít abban,
hogy a szülők tényleg kikapcsolódhassanak.
Gullner Gergő séf a magyar és a környező országok
tradicionális ételeit gondolta újra, nemzetközi hatásokkal, szezonalitással és
a lokális alapanyagok használatával ötvözve, amivel egyedülálló fogásokat hozott
létre. A hazai és a nemzetközi ízeket felvonultató brunch bőséges és hetente
megújuló kínálatából mindenki kedvére válogathat.
A hotel desszertkínálata
is az ünnepekhez igazodik, és karácsonyi finomságokat kínál. A cukrász séf,
Vágó Nikoletta az ünnepi tarte-kínálatot miniatűr formában is megalkotta, így
az édesszájúak egyszerre több ízkombinációt is megkóstolhatnak vagy
megoszthatnak. A különlegességek közül a pekándiós-csokoládés a klasszikus
karácsonyi süteményeket idézi, az epres üde rózsaszínje a balerinák színes
szoknyáira reflektál, és egy paleo-vegán mangós desszert is a tál része.
Érdemes lesz decemberben kiszakadni az ünnepi rohanásból, és eltölteni pár nyugodt és kényeztető órát Budapest egyik legszebb kilátásával.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése