Gondoltad volna hogy a hársvirág főzete sokkal több lehet , mint egy meghűlés elleni ital – konyhai alapanyagként is újra felfedezhető.
Nálunk két hatalmas hársfa is taláható a kertben, az étkezőnk és a hálószobánk ablakai is túlzás nélkül mondhatom a lomkoronában találhatóak a hárs selymes lágy illata a kora nyár illata számunkra.
Csoda -e ha azt szeretném az ize is minnél sokrétűbben jelenhessen meg itt is és a tányérunkon és poharunkban is .
Kis túlzással csak karom kell kinyújtani és kész a hárstea, de sokkal több mint tea hárs,a hársvirágnak
a konyhában és a gyógykamrában is ott a helye.
A hársvirág olyan, mint a nyár első halk fuvallata: megnyugtat, finoman ébreszt és emlékeket hoz. Legyen helye a konyhádban és a kamrádban is – még jobban, ha te magad gyűjtötted. Egy üveg hársvirágszirupban nem csak íz, de egy csipet nyár is ott van.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése