Quiche....avagy a francia lepény újabb változata készült nálunk
a napokban ezúttal kecskesajtosan, nagyon szeretjük, most különösen jól sikerült.
Kisebb gyerek társaság uzsonna gyanánt, percek alatt eltüntette a tányérról alig marad időm elkattintani a gépet.
Vajas tésztát készítettem elő a hozzávalókból, amit a torta formába simítva elősütöttem 20 percig 200 fokon. Ezáltal szinte ropogós mégis a szájban könnyedén omló tésztát kaptunk.
A töltelékhez a póréhagymát karikára szeleteltem és szét szedtem az ujjaimmal fellazítva.Vajon kicsit megpároltam, a borral felöntve szinte puhára pároltam 10-15 perc alatt. Friss sajtot blenderben krémesítettem ( tetszés szerint lehet lazítani tejföllel, joghurttal, tejjel,hogy krémes legyen),belekevertem a mustárt és a tojást is, majd félretettem. Az elősütött tésztára halmoztam a hagymát egyenletesen eligazgattam, ráhintettem a vékonyra szeletelt kecskesajtot és beborítottam a sajtkrémmel. 30-35 percig 180 fokos sütőben készre sütöttem.
Tálaláskor frissen őrölt borssal, himalaya sóval tetszés szerint ízesíthető.
Hidegen és melegen is kitűnő .
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- sütőpor
- 1 tojás
- 125 g vaj
- só
- 300 g póréhagyma
- 20 g vaj
- 1 dl száraz fehér bor
- 150 g friss fehér sajt
- 100 g kecskesajt
- 1 evőkanál mustár
- 1 tojás
- 3 cl tej
- frissen őrölt só,bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése