A hétvégén megtartottuk a hagyományos iskola nyitó grill party-t.
Nálunk immár évek óta így kezdődik az új tanév, szűk baráti társaságban összegyűlünk, beszélgetünk, eszegetünk, játszunk, ezzel indítjuk a gyerekeket az iskolába, gimnáziumba s egyetemre.
A helyszín most is a kertünk mint az elmúlt évek szeptembereiben.
A társaság is ugyanaz, csak a gyerekek, unokák változtak, nőttek meg az idők során.
Kötetlen jó hangulatú ebédek ezek az iskola nyitó grillezések.
Kis odafigyeléssel, jó szervezéssel minden évben kicsit más, kicsit új, mégis tradicionális.
Talán még az alapanyagok is azonosak, csak másként elkészítve.
Tudjuk, hogy a férfiak szeretnek a tűz körül tevékenykedni, így van ez nálunk is.Ettől nem fosztanám meg a férjem, a hús sütése az ő dolga, szigorúan betartjuk ezt az irítlan szabályt.
Az előkészítés feladata azonban rám hárul.
Reggel készült a pác mivel a hús nem érkezett meg korábban, de a néhány óra a sütési elegendő.
Egyszerű pácot készítetten hagyma, olíva olaj, kevés tengeri só és tárkonyecet került csak bele.
A kés hátlapjával kicsit megveregetett megtisztított húsokat evvel kentem be, s pihentettem sütés előtt a hűtőben.
A kenyereket is délelőtt sütöttem így, igazán frissek, illatosak.
Köménymagos rozs kenyér, teljes kiőrlésű kenyér és grúz lepény kenyér hacsapuri (élesztős változata) készült.
Ez utóbbi nagyon nagy sikert aratott, hamarosan jön a receptje is.
A sütemények szilvás galett és mogyorós körte tarte csokoládé reszelékkel szintén délelőtt sültek.
Nagyüzem volt a konyhában.
A zöldség nyársakat is elő kellett készíteni valamint a zöldségeket is felszeletelni a salátához.
A salátát majd mindenki ízlése szerint tányérján készítheti el, az asztalra kikészített csípős paprikával ízesített olíva olaj és balzsam ecet, tengeri só színes bors segítségével.
A hársfák alatt lévő nagy asztalt terítettem az ebédhez.
Az aperitifhez padlizsán krémet, s házi pesto -t kínáltam, roston sült pirítóssal.
A hacsapuri szinte percek alatt elfogyott .
Az idén a kaukázusi íz világ jegyében állítottam össze az ebédet.
A Tkemali szósz ihlette szilvaszósz.
A desszert szilvás galette és mogyorós körte tarte csokoládé reszelékkel.
Kávé és gyümölcs, zsályás keksz zárta az étkezést.
Indulhat az új tanév!
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
Nálunk immár évek óta így kezdődik az új tanév, szűk baráti társaságban összegyűlünk, beszélgetünk, eszegetünk, játszunk, ezzel indítjuk a gyerekeket az iskolába, gimnáziumba s egyetemre.
A helyszín most is a kertünk mint az elmúlt évek szeptembereiben.
A társaság is ugyanaz, csak a gyerekek, unokák változtak, nőttek meg az idők során.
Kötetlen jó hangulatú ebédek ezek az iskola nyitó grillezések.
Kis odafigyeléssel, jó szervezéssel minden évben kicsit más, kicsit új, mégis tradicionális.
Talán még az alapanyagok is azonosak, csak másként elkészítve.
Tudjuk, hogy a férfiak szeretnek a tűz körül tevékenykedni, így van ez nálunk is.Ettől nem fosztanám meg a férjem, a hús sütése az ő dolga, szigorúan betartjuk ezt az irítlan szabályt.
Az előkészítés feladata azonban rám hárul.
Reggel készült a pác mivel a hús nem érkezett meg korábban, de a néhány óra a sütési elegendő.
Egyszerű pácot készítetten hagyma, olíva olaj, kevés tengeri só és tárkonyecet került csak bele.
A kés hátlapjával kicsit megveregetett megtisztított húsokat evvel kentem be, s pihentettem sütés előtt a hűtőben.
A kenyereket is délelőtt sütöttem így, igazán frissek, illatosak.
Köménymagos rozs kenyér, teljes kiőrlésű kenyér és grúz lepény kenyér hacsapuri (élesztős változata) készült.
Ez utóbbi nagyon nagy sikert aratott, hamarosan jön a receptje is.
A sütemények szilvás galett és mogyorós körte tarte csokoládé reszelékkel szintén délelőtt sültek.
Nagyüzem volt a konyhában.
A zöldség nyársakat is elő kellett készíteni valamint a zöldségeket is felszeletelni a salátához.
A salátát majd mindenki ízlése szerint tányérján készítheti el, az asztalra kikészített csípős paprikával ízesített olíva olaj és balzsam ecet, tengeri só színes bors segítségével.
A hársfák alatt lévő nagy asztalt terítettem az ebédhez.
Az aperitifhez padlizsán krémet, s házi pesto -t kínáltam, roston sült pirítóssal.
A hacsapuri szinte percek alatt elfogyott .
Az idén a kaukázusi íz világ jegyében állítottam össze az ebédet.
- Roston sült pácolt tarja és karaj szeletek
- Zöldség saslik
- (padlizsán, baby tök,paprika, paradicsom, póréhagyma)
- Vegyes saláta
- (paprika, uborka, paradicsom, hagyma, bazsalikom-, petrezselyemzöld)
A Tkemali szósz ihlette szilvaszósz.
A desszert szilvás galette és mogyorós körte tarte csokoládé reszelékkel.
Kávé és gyümölcs, zsályás keksz zárta az étkezést.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése