Hal piacon jártunk.
Az elmúlt tavasszal fedeztük fel és azóta is rendszeresen vissza-vissza tértünk, hisz nálunk szombat a "hal"nap.
Igen, a Duna- parttól nem messze Zemunban /Zimonyban, ami most Belgrád része, a piac sarkában van egy elkülönített rész. Ide járnak a halászok a zsákmányt eladni.
Természetesen van itt minden féle dunai hal: ponty és süllő, csuka attól függően milyen volt a napi fogás.
Korábban vettünk itt már süllőt és már akkor is a férjem vágyakozva nézegetett a keszeg felé, mondván ifjú korában a vásárokon evett utoljára és úgy emlékszik nagyon finom, igaz sok a szálkája.
Nekem is eszembe jutottak a balatoni halasbódék s a családi horgász élmények, melyet nem egy esetben hal ebédek-, vacsorák követtek és ha úgy hozta a horgászszerencse került keszeg is a tányérra.
Hogy is kell készíteni ??
( ha annak idején jobban odafigyeltem volna ....)
A legegyszerűbb módot választottuk, mivel kerüljük a bő zsírban olajban sütést, természetesen roston sütöttük, jó idő volt így a kertben ettük.
Gyorsan sül, közel 10 perc alatt átsült .
Medvehagymás pesto és sok- sok zöldsalátát kínáltam hozzá természetesen most sem maradt el a frissen sült házi kenyér tésztából készült zsemle, stangli.
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése