Tavasz van könnyű színes ételre vágyunk ilyenkor teljesen érthető módon.
Gyorsan elkészíthető és ízletes a alábbi fogás, ami a hal étel, így egészséges , gazdag foszforban omega -3 ,folsavban és még sorolhatnám az érveket ami mellette szól.
Ám lehet csak annyit ajánlóként említeni, finom !!!
T
Szálka menteshalfilét használtam, kevés tengeri sóval, kakukkfűvel, őrölt rozmaring és kapor keverékével meghintettem, mely szinte bevonta íly módon a hal szeleteket majd sütőpapírra fektettem,kicsit megborsoztam,olívaolajjalmegspricceltem majd a papír széleit gondosan összehajtva becsomagoltam és néhány percre forró sütőbe toltam. Közben vajat melegítettem és a vegyes zöldségeket átforgattam rajta. Juh sajt forgácsokkal meghintettem és addig melegen tartottam míg a sajt rá nem olvad, végezetül kevés lime- lével meglocsoltam. Másik lábosban vizet forraltam egy kanálka sóval hintve és amint felforrt a lobogó vízben kifőztem a színes tésztát ( piros/paradicsomos,zöld/spenótos).Fogkeményre!! azaz, 5-7 perc elegendő miután leszűrtem tálra szedem ,vagyi snem kell leöblíteni , ráhalmoztam a sajtos zöldséget ,legvégén pedig a fűszerkéregben sült lazac steak-et, minek a tetejére vajdarabot tettem, pár csepp lime -lével megöntöztem tálaláskor.
Hozzávalók:
- 150-200g Lazac steak /fő
- 1-1 teáskanál friss zöldfűszer vagy szárított rozmaring,kakukkfű,kapor
- tengeri só
- őrölt bors
- pár csepp olívaolaj
- lime vagy citrom
- párolt zöldség =francia zöldség köret
- főtt tészta (opcionális)
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése