Örülök ,hogy rábeszélt
a hentesem kb. egy éve az oldalasra
.Azóta már néhány alkalommal sütöttem a
klasszikusnak számító sült oldalas amire még anyai nagymamámtól
emlékszem és a változatosság kedvéért kipróbáltuk az
ázsiai mázas oldalast is. Nem bántuk meg egyiket sem, sőt!
Az ázsiai oldalas pácban várakozás az elkészítés előtt így tervezni kell, de nem ez az egyetlen hús amit így készítünk így nem okoz gondot .maga az elkészítése a hús nagyságától függ , de egy „csík” oldalashoz bő egy órát számolok a főzéshez és további 10-15 percet az utósütéshez.
Mindent összevetve nem mondhatjuk , hogy túl bonyolult lenne
vagy sokáig tartana az ázsiai mázas
oldalas elkészítése .A végeredmény pedig nagyon finom , omlós és ízletes hús.
A köret amit kínálunk mellé
már csak tőlünk függ nálunk volt már zöldséges rizotto is mellé ,de többnyire párolt rizs, üvegtészta vagy rizstészta.
Hozzávalók
Páchoz:
- 0,6 dl szójaszósz
- 0,5 dl olaj ( szója-,szezámolaj vagy amit szeretnénk
- egy fej fokhagyma, - lereszelve
- 3 cm gyömbér, friss, - lereszelve
- 1 chilipaprika, - , finomra vágva
- 1 csokor újhagyma, - apróra vágva
- 50 g nádcukor
+ 1kg húsos
sertésoldalas,
Elkészítés
A páchoz összekeverjük a szójaszószt, olajat, reszelt
fokhagymát, gyömbért, apróra vágott chilit és a felkarikázott újhagymát. Az oldalasra öntjük, átforgatjuk, hogy minden oldalról érje a pác, majd néhány órára vagy egész
éjszakára lefedve hűtőbe tesszük. Másnap de legalább néhány óra elteltével az oldalast a páccal együtt egy
lábasba helyezzük, ráöntünk annyi vizet, amennyi éppen ellepi, lefedve, kb. 1
óráig főzzük, amíg az oldalas megpuhul, könnyen elválik a csonttól a hús. A főzési idő
vége felé kb.t 15 perccel előtte ,hogy elzárnánk alatta a gázt adjuk hozzá a cukrot. Ezután a húsokat áthelyezzük egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsoljuk a lábasban
maradt mártással, majd 10-15 perc alatt pirosra sütjük a sütőben ha van lehetőségünk grill
üzemmódban. Salátalevelekkel, rizzsel, vagy a fent említett módon, akár savanyított
zöldségekkel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése