2015. április 9., csütörtök

Tavaszi (tojás) saláta


Húsvét után  akad még  egy pár  főtt tojás, sonka  maradék.
Az ünnepi  "morzsák átalakítása" volt  fő cél  az alábbi salátánál is.








Hozzávalók

2-3főtt tojás
2 alma
70 g sajt
 csomag új hagyma
 2 dl joghurt
 1 fej zöld saláta  levele ( lehet  variálni ,vegyesem )
Só,bors ( frissen őrölve)
tojás sárgája (főzve)




A tálat béleljük ki saláta levelekkel ( természetesen előtte alaposan mossuk meg,szárítsuk meg ( centrifugáljuk )).
A tojásokat tisztítsuk meg a héjától,egy tojás sárgáját emeljünk ki egészben és tegyük félre.
Az almát, sajtot, új hagymát,tojást vágjuk 1x1 cm nagyságú  kockákra.Halmozzuk  az összevagdalt saláta alkotórészeket a tálba   a saláta levelekre ,öntsük le  a joghurttal és lazán keverjük össze.
Reszeljük  a tetejére a  tojás sárgáját ,díszíthetjük  alma szeletekkel .
Tálaláskor frissen őrölt színes borssal, sóval mindenki ízlése szerint a tányérján ízesítheti.





Most próját kínáltam hozzá,de  házi magos kenyérrel is nagyon finom.













2 megjegyzés:

  1. Már az ötlet is nagyon tetszik!:) És nagyon jól néz ki a salátád!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Roza!
    Kellemes "könnyű " íze van a joghurt és zöld saláta, savanykás alma által, s nem olyan tömény mint a főtt tojás önmagában. Ha kicsit több a joghurt rajta akkor jobban érvényesül a fehér sárga kontraszt.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly