2015. április 6., hétfő

Sós karamell torta

Édes is, sós is, emlékeztet a karamell cukorkára de hisz  ez érthető, vaj karamell ez is, omlós tésztába bújtatva.

Folytatódik a  karamell őrület nálunk,most  debütált  a sós karamell  tortaformában.

sós karamell torta



Cedric Bitbol receptje szerint  ( innen)

  • 250 g liszt
  • 150 g  vaj 
  • 20 g  durvára darált mogyoró
  • 1 tojás
  • pici só
  •  a tésztához

  • 200 g cukor
  • 2 dl tejszín
  • 100 vaj  
  • a töltelékhez

sós karamell torta


Csak össze kell állítani  a tésztát  és már mehet is  a sütőbe 20-25 percre .
A hozzávalóiból kézzel rugalmas tésztát gyúrunk,fóliába csomagolva pihentetjük hűtőben  úgy 1/2 órát.Kinyújtjuk,hogy 1-1,5  cm vastag legyen, a szélein  3-4 cm peremet hagyunk,
Sütőedénybe helyezve 160 fokos légkeveréses sütőben megsütjük.




sós karamell torta


A krémhez a cukrot felolvasztjuk,majd apránként belekeverjük  a vajat,hozzáadjuk a tejszínt sózzuk hagyjuk  kicsit hűlni és a tortát beborítjuk  a karamell krémmel. Néhány óra  múlva szeletelhető !

sós karamell torta

Jó étvágyat !
 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...