Édes is, sós is, emlékeztet a karamell cukorkára de hisz ez érthető, vaj karamell ez is, omlós tésztába bújtatva.
Folytatódik a karamell őrület nálunk,most debütált a sós karamell tortaformában.
Folytatódik a karamell őrület nálunk,most debütált a sós karamell tortaformában.
Cedric Bitbol receptje szerint ( innen)
- 250 g liszt
- 150 g vaj
- 20 g durvára darált mogyoró
- 1 tojás
- pici só
- a tésztához
- 200 g cukor
- 2 dl tejszín
- 100 vaj
- só
- a töltelékhez
Csak össze kell állítani a tésztát és már mehet is a sütőbe 20-25 percre .
A hozzávalóiból kézzel rugalmas tésztát gyúrunk,fóliába csomagolva pihentetjük hűtőben úgy 1/2 órát.Kinyújtjuk,hogy 1-1,5 cm vastag legyen, a szélein 3-4 cm peremet hagyunk,
Sütőedénybe helyezve 160 fokos légkeveréses sütőben megsütjük.
A krémhez a cukrot felolvasztjuk,majd apránként belekeverjük a vajat,hozzáadjuk a tejszínt sózzuk hagyjuk kicsit hűlni és a tortát beborítjuk a karamell krémmel. Néhány óra múlva szeletelhető !
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése