2024. április 1., hétfő

Báránysült (borda) mediterrán fűszerekkel

 A báránysült  mediterrán fűszerekkel egy nagyon egyszerű elkészítési módja  a báránynak, nemcsak a húsvéti menübe ajánlom,  de remekül illik az ünnepi asztalra is.  





Hozzávalók:


  • ·         vaj
  • ·         olívaolaj
  • ·         citrom
  • ·         kakukkfű
  • ·        
  • ·         bazsalikom
  • ·         chili
  • ·         fokhagyma



 A húsokat  elősütöm most is  olíva olajon, bedörzsölöm  a szárított morzsolt fűszerekkel,  megtűzdelem fokhagyma gerezdekkel. Kivajazott  sütőpapírra helyezem a megmaradt    zsíradékot is ráöntöm a serpenyőt  átöblítem  feketeteával,   így a pecsenye lé  mind rákerül a húsra és némi szaftot is kap  tud párolódni,   180 fokon sütöm,  ahány kg, annyi órát,  papírral letakarva,  az utolsó 15-20 percben 200 fokon  kicsit  megpirítom  most már  papír nélkül.

Velesült  rozmaringos burgonyát és francia vegyes zöldség köretet( vajban párolt sárgarépa, zöldborsó, gomba,  spenót )  adok mellé.

Egy pohár finom rosé bor is remekül kiegészíti.

 








Jó étvágyat !
 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...