Nemcsak szilveszter éjszakáján esik jól ez az illatos és ropogós rágcsálnivaló az italunk mellé.
A kecskesajt és az olívabogyó már önmagában is biztos siker, ha csak önmagában kitennénk az asztalra elfogyna úgy is biztosan, de így ebben a kekszben még finomabb, különleges snack lesz, s garantáltan elsőként fog kiürülni a kecskesajtos-olívás keksz tálcája.
Hozzávalók:
- 160 g liszt (teljes kiőrlésű)
- 100 g vaj
- 120 g kecskesajt
- 20 szem olíva bogyó
- pár csepp olívaolaj
Mindössze ennyi kell ehhez ropogós és nagyon finom kecskesajtos-olívás kekszhez .
Akár az utolsó percben is elkészíthető, még nem késő......
A hideg vajat gyúrjuk össze a liszttel, morzsolt kecskesajttal apróra vágott magozott olívabogyóval és pár csepp olívaolajjal, némi sóval ha a kecske sajt nem lenne elég sós.
Rúddá formázzuk, fóliában fél órát hűtőben pihentetjük majd éles késsel 3-4 mm széles lapokat vágunk. Sütőpapírral bélelt lemezen ropogósra sütjük 12-15 perc alatt, majd rácson hagyjuk kihűlni,
Jó hangulatú óévbúcsúztatást,boldog új évet !
Jó étvágyat !Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése