2012. december 31., hétfő

Kecskesajtos- olívás keksz szilveszter éjszakára


Nemcsak szilveszter éjszakáján esik jól ez az illatos és ropogós rágcsálnivaló az italunk mellé.
A kecskesajt és az olívabogyó már önmagában is biztos  siker, ha csak önmagában  kitennénk az asztalra  elfogyna  úgy is biztosan, de így ebben  a kekszben még finomabb, különleges snack lesz,  s garantáltan elsőként fog kiürülni a   kecskesajtos-olívás keksz tálcája. 


kecskesajtos-olívás keksz


Hozzávalók:
  • 160 g  liszt (teljes kiőrlésű)
  • 100 g vaj
  • 120 g kecskesajt
  •  20 szem  olíva bogyó
  • pár csepp olívaolaj

Mindössze ennyi kell ehhez   ropogós és nagyon finom kecskesajtos-olívás kekszhez .
Akár az utolsó percben is  elkészíthető, még nem késő......

A hideg vajat  gyúrjuk  össze  a  liszttel, morzsolt  kecskesajttal apróra vágott magozott  olívabogyóval  és pár csepp olívaolajjal, némi sóval  ha a kecske sajt nem lenne elég sós.
Rúddá formázzuk, fóliában  fél órát hűtőben pihentetjük majd éles késsel 3-4 mm széles lapokat vágunk. Sütőpapírral bélelt lemezen  ropogósra sütjük  12-15 perc alatt, majd rácson hagyjuk kihűlni,


Jó hangulatú óévbúcsúztatást,boldog új évet !

Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...