Igazán finom, az ősz hangulatát idéző desszert.A gesztenye és mascarpone remek összhangot alkot a zölddióval.
Charlotte ...a desszert gesztenyelekvár, zöld dió, kávé, keksz és zöld dió likőr kombinációja ez amolyan " másnapos" desszert, némi idő kell neki míg az ízei összeérnek .
- így harangoztam be anno, aztán feledésbe merült, a recept nem került fel ide, de most kissé megreformálva újra éledt ...
Hozzávalói:
A kiválasztott formát béleljük ki babapiskótával, locsoljuk meg a zöld-diólikőr 2/3 részével.
Egy sor karikára vágott zölddióval rakjuk ki .
Közben áztassuk be a zselatint előírásszerűen. A megmaradt zöld-dió likőrt melegítsük fel és a beáztatott kinyomkodott zselatin lapokat oldjuk fel benne .
A gesztenye pürét keverjük el marcapone-val, és a feloldott zselatinnal, óvatosan adjuk hozzá az időközben kemény habbá vert alaposan behűtött tejszínt, keverjük át az egészet és töltsük piskótával kibélelt edénybe a felét, erre tegyünk egy réteg kávéval átitatott piskótát,majd a gesztenyepürékrém többi részét is simítsuk az edénybe fedjük be kávéval átitatott piskótával.
Kicsit nyomkodjuk le valamilyen nehezék segítségével, amit tálalásig hagyjunk is az edényen.
Így tegyük hűtőbe jó néhány órára .
Fogyasztás előtt a nehezék eltávolítás a után tegyünk helyére lapos tálat, amire hirtelen mozdulattal fordítsuk át .
A tetejét díszítsük zöld- dióval, kávé-,kakaó-,vagy fahéj szórással tálaljuk (zöld-dió likőr mellé ?....)
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Charlotte ...a desszert gesztenyelekvár, zöld dió, kávé, keksz és zöld dió likőr kombinációja ez amolyan " másnapos" desszert, némi idő kell neki míg az ízei összeérnek .
- így harangoztam be anno, aztán feledésbe merült, a recept nem került fel ide, de most kissé megreformálva újra éledt ...
Hozzávalói:
- 250 g babapiskóta
- kupica zöld-diólikőr
- 3 lap zselatin
- 1-1,5 dl presso kávé
- 250 g gesztenyepüré
- 250 g mascarpone
- 1 dl tejszín
- zölddió befőtt
A kiválasztott formát béleljük ki babapiskótával, locsoljuk meg a zöld-diólikőr 2/3 részével.
Egy sor karikára vágott zölddióval rakjuk ki .
Közben áztassuk be a zselatint előírásszerűen. A megmaradt zöld-dió likőrt melegítsük fel és a beáztatott kinyomkodott zselatin lapokat oldjuk fel benne .
A gesztenye pürét keverjük el marcapone-val, és a feloldott zselatinnal, óvatosan adjuk hozzá az időközben kemény habbá vert alaposan behűtött tejszínt, keverjük át az egészet és töltsük piskótával kibélelt edénybe a felét, erre tegyünk egy réteg kávéval átitatott piskótát,majd a gesztenyepürékrém többi részét is simítsuk az edénybe fedjük be kávéval átitatott piskótával.
Kicsit nyomkodjuk le valamilyen nehezék segítségével, amit tálalásig hagyjunk is az edényen.
Így tegyük hűtőbe jó néhány órára .
Fogyasztás előtt a nehezék eltávolítás a után tegyünk helyére lapos tálat, amire hirtelen mozdulattal fordítsuk át .
A tetejét díszítsük zöld- dióval, kávé-,kakaó-,vagy fahéj szórással tálaljuk (zöld-dió likőr mellé ?....)
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése