Jó néhány éve annak, több is mint fél évszázada, amikor Nagypapa a bohém művész "elszalasztotta" a lehetőségét, hogy "törzsgyökeres balatoniak" legyünk mi is. Történt akkoriban amikor Ő rendszeresen vendég- szerepelt Balatonfüreden, felajánlották neki költözzön oda családostul, ám Ő elutasította, azzal az indokkal, nem szeretne a szülőiháztól, elszakadni, messzire költözni. Így továbbra is maradtak abban a dunántúli kis faluban ahol később én a gyermekkorom nagy részét töltöttem .
Talán ennek az általunk (utódok)elhibázottnak minősített döntésnek is köze lehet ahhoz miért is szeretjük annyira a Balatont. Különösen az északi part a Nyugat -Balatonon kedves nekünk, az idén már kétszer is megfordultunk ott, pedig nem kis távolság ez innen Belgrádból .
Néhány bejegyzés is született e látogatások kapcsán most jöjjön folytatás ........,
Étterem , mely gróf Festetics György vadas parkjának területére épült, a Hévíz felé vezető úton Keszthelyt ép elhagyva. Évtizedek óta áll itt, szinte az útelágazásban a Kisbalaton, Zala és Budapest de a reptér felé-felől is ideálisabb helyet el sem lehetne képzeni. Nem először járunk itt, úgy is mondhatnám évről évre visszatérünk és most is elégedetten nyugtázzuk nem utoljára járunk itt .
Az étlapról a vadételek közül válogatunk nem is keressük a menüt, annak ellenére, hogy ezen a héten a menüket akartuk tesztelni, itt kivételt teszünk. Meggyőző a kínálat, széles a választék , ám minden figyelmünket a vadra irányítjuk, hiába a többi "rovat" az étlapon.
Változatos módon elkészített vadételek közül válogathatunk, ízelítőül az étlapról :
Vadpörkölt hagymás dödöllével,
Tűzdelt szarvas kacsamájraguval,vagy bakonyi módra szalvétagombóccal,
Őzfilé áfonyás körtével, de kínálják Vadászmester” módra is
Vaddisznógerinc roston balzsamecetes friss salátával,
Aszalt szilvával töltött vaddisznócomb szilvamártással,
Cserszegi vadpaprikás, és aprópecsenye is -------------- hozzá illő köretekkel mártásokkal...
Úgy döntöttünk "Vadaskert tál-"at rendelünk, amin van olyan dolog is amit én mellőznék, ám az nem gond, azonnal konzultálunk, csere-berélünk, közösen összeállítjuk a nekünk kedvező tálat.
Így lett : aszaltszilvával töltött őzfilé, tűzdelt vaddisznócomb, párolt szarvascomb,
vörösboros-,ribizke és erdei gomba-, mártással, hercegnőburgonya, burgonyakrokett és dödölle kíséretében az ebédünk.
Ízletes omlós húsok, finom mártások kíséretében, az árnyas fák alatt......., csak ajánlani tudom, bár ahogy elnéztem, nem kell ajánlani, betérnek ide a vendégek ráérezve szívesen látják őket, jó falatokkal, zamatos italokkal várják itt őket......
....míg az étel készül a csemeték a mászókán, hintán vagy a vadaskertben múlathatják az időt. A ház előtt is, mögött is van terasz így nyáridőben a napszaknak megfelelően tudják a vendégeket fogadni a szabadban is ahol ép nem süt a nap. Vendég fogadás ? Igen, a házigazda egy- egy kedves szóval nem tolakodóan szóval tartja kedves vendéget, ő maga is itt étkezik ki ül vendégek közé evvel is hozzájárulva a közvetlen hangulathoz .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése