Július 14.-e a francia nemzeti ünnep, Franciaország és a gasztronómia elválaszthatatlan, a francia gasztronómia a világ örökség része lett
kell-e még sorolnom az érveket miért francia a mai ajánlat?
Egyszerűen szeretjük elég lenne ez is, az alábbi recept a clafoutis édes változata az elterjedtebb az ismertebb, a fekete cseresznyés változat, ahol még a magokat sem kell eltávolítani ( magam részéről nem egyszer követtem ezt az eljárás más ételek esetében is nem túl nagy lelkesedést kiváltva ezáltal a családtagjaimtól akik fogyasztották, ők bizony " gasztronómiai efféle élvezeteket" szívesen felcserélik kényelmesebb megoldással / gondolok itt nekik kényelmesebbel, mert a magozás nekem sem túl kényelmes, na jó, van magozó "gép" azzal már könnyebb, lehet anno mikor a recept született ezt még nem fedezhették fel, bár az indoklás szerint a mag is hozzájárul a kialakult ízhez, valamint nem folyik ki a leve ily módon a cseresznyének .
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A hőálló tálat kivajazzuk. A kecskesajtot forgácsoljuk, kis darabokra és szétterítjük a tálban.
A paradicsomokat megmossuk és szárazra töröljük . Ketté vágjuk őket (nagyobbakat több szeletbe) és a sajt közé tesszük úgy, hogy a vágott fele felfele nézzen.
A mángoldot megmossuk, leszárítjuk, egy cm-nyi darabokra vágjuk, szárastul a sajtos paradicsomra szórjuk.
A mosott, fertőtlenített tojásokat a tejjel /tejszínnel habosra felverjük, a liszttel sűrítjük csomó mentesre keverjük. Hozzáadjuk a snidlinget/hagymát, sót és frissen őrölt borsot.
Ráöntjük a mángoldos sajtos paradicsomra és 35-40 percen át sütjük.
Tálalás előtt friss bazsalikommal szórjuk meg .
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
.
kell-e még sorolnom az érveket miért francia a mai ajánlat?
Egyszerűen szeretjük elég lenne ez is, az alábbi recept a clafoutis édes változata az elterjedtebb az ismertebb, a fekete cseresznyés változat, ahol még a magokat sem kell eltávolítani ( magam részéről nem egyszer követtem ezt az eljárás más ételek esetében is nem túl nagy lelkesedést kiváltva ezáltal a családtagjaimtól akik fogyasztották, ők bizony " gasztronómiai efféle élvezeteket" szívesen felcserélik kényelmesebb megoldással / gondolok itt nekik kényelmesebbel, mert a magozás nekem sem túl kényelmes, na jó, van magozó "gép" azzal már könnyebb, lehet anno mikor a recept született ezt még nem fedezhették fel, bár az indoklás szerint a mag is hozzájárul a kialakult ízhez, valamint nem folyik ki a leve ily módon a cseresznyének .
Provanszi kecskesajtos clafoutis
- - 160 g friss kecskesajt
- – 160 r apró paradicsom,
- – 1 köteg friss zsenge mángold
- – 2 tojás
- – 16 cl zsíros tej/ tejszín
- - 160 g liszt ( teljeskiőrlésű sőt rozsliszt is lehet)
- –16 g vaj
- – 1 csomag snidling /újhagyma vagy 1 kicsi fej gyöngyhagyma
- – kevés bazsalikom
- – 1 csipet szerecsendió
- - só ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A hőálló tálat kivajazzuk. A kecskesajtot forgácsoljuk, kis darabokra és szétterítjük a tálban.
A paradicsomokat megmossuk és szárazra töröljük . Ketté vágjuk őket (nagyobbakat több szeletbe) és a sajt közé tesszük úgy, hogy a vágott fele felfele nézzen.
A mángoldot megmossuk, leszárítjuk, egy cm-nyi darabokra vágjuk, szárastul a sajtos paradicsomra szórjuk.
A mosott, fertőtlenített tojásokat a tejjel /tejszínnel habosra felverjük, a liszttel sűrítjük csomó mentesre keverjük. Hozzáadjuk a snidlinget/hagymát, sót és frissen őrölt borsot.
Ráöntjük a mángoldos sajtos paradicsomra és 35-40 percen át sütjük.
Tálalás előtt friss bazsalikommal szórjuk meg .
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése