Mézes-tárkony ecetes pácban érlelt sertés karaj
fűszervajas "spagetti" zöldbabbal.
Hozzávalók (4 főre):
A sertéskarajhoz:
-
8 szelet sertéskaraj
-
2 evőkanál méz
-
1 evőkanál tárkonyecet
-
1 teáskanál frissen őrölt bors
-
1 evőkanál friss tárkony (vagy szárított)
-
2 evőkanál olívaolaj (a sütéshez)
-
2 közepes paradicsom, hámozva és negyedelve
A fűszervajas spagetti zöldbabhoz:
-
500 g zöldbab (választható zöld, sárga, lapos vagy ceruza)
- gerezd fokhagyma ( a főző vízbe)
-
1 evőkanál só (a főzővízhez)
-
2 evőkanálnyi fűszervaj
Hozzávalók (2 adaghoz):
-
50 g szobahőmérsékletű vaj
-
Egy csipet só és frissen őrölt bors
-
1 teáskanál mustár
-
1 teáskanál citromlé
-
1 evőkanál aprított petrezselyem
-
1 teáskanál aprított tárkonylevél
-
1 teáskanál metélőhagyma (snidling)
-
2–3 csepp Worcester-mártás (opcionális)
Elkészítés:A szobahőmérsékletű vajat a sóval, törött borssal, mustárral, szűrt citromlével, finomra vágott petrezselyemzölddel, tárkonylevéllel, metélőhagymával és néhány csepp Worcester szósszal ( opcionális) jól kikeverjük, majd zsírpapírba töltjük és hengeralakúra formázzuk, végül dermedésig hűtőbe tesszük.
joghurtos sárgadinnye krém leves mascarpone fagylalttal |
mézes-tárkony ecetes pácban érlelt sertéskaraj fűszer vajas spagetti zöldbabbal |
kadaif idény gyümölcsökkelJó étvágyat!Ha tetszett a bejegyzés és kipróbálnád ezt a menüt, készítsd el te is! Írd meg a véleményed, vagy oszd meg a saját változatodat! Kövess a közösségi oldalakon is, hogy ne maradj le a blog újdonságairól: |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése