2015. június 20., szombat

Uborka & Cékla Cappuccino – Nyári Zöldséges Előétel Mascarponéval

Meghökkentő, de fantasztikus párosítás!
Ez az uborka & cékla cappuccino tökéletes előétel lehet koranyári főétkezésekhez, vendégváró hidegtálakra vagy akár egy többfogásos étkezés bevezető fogásaként is.

Bár a neve „cappuccino”, ebben az ételben nincs kávé – viszont kanalazható!
Lágy, krémes rétegek, ropogós zöldségek, és egy leheletnyi kakaópor – izgalmas, színes és nagyon egészséges.




uborka & cékla cappuccino

Miért érdemes kipróbálni?

  • Gyorsan, néhány perc alatt elkészíthető

  • Vitaminban gazdag, frissítő, szezonális alapanyagokból

  • Látványos tálalás – pohárdesszertként is kínálható

  • Igazi gasztronómiai meglepetés, amire minden vendég rácsodálkozik

  • Vegetáriánus, gluténmentes




Nem kell hozzá más csak  a zöldségek és egy kis mascarpone  kakaó szórással. Elkészítése minimális időt és fáradságot igényel. A zöldségeket, vagyis  az  uborkát és  a céklát megtisztítjuk, feldaraboljuk, rétegezzük  és díszítjük,  szinte ennyi  az összeállítása és az eredmény  fantasztikus. Vitamin dús, egészséges és  nagyon finom  zöldséges előételt kapunk  pár perc előkészítés után.
Érdemes tenni egy próbát!


uborka & cékla cappuccino


Hozzávalók:

  • 1-2 friss, zsenge cékla

  • 1 kígyóuborka

  • 1 teáskanál mascarpone

  • kakaópor (szóráshoz)

  • frissen őrölt himalájai só

  • kb. 2 cl frissen facsart céklalé



Elkészítés – Lépésről lépésre:

  1. A céklát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.

  2. Az egyik céklát gyümölcscentrifugával kifacsarjuk, így céklalevet kapunk.

  3. Az uborkát is meghámozzuk, felszeleteljük, majd blenderben pépesítjük.

  4. Poharakba rétegezzük:

    • Alulra a cékla kockák kerülnek, meglocsolva egy kevés céklalével.

    • Erre kanalazzuk az uborka pépet, enyhén sózzuk.

    • A tetejére egy kis kanál mascarpone kerül, amit kakaóporral szórunk meg.

  5. Ha az alapanyagokat előzőleg jól lehűtjük, a „zöldség cappuccino” azonnal fogyasztható.


  •  Még  jobb elegáns előre hűtött pohárban, hidegen kínálva,úgy mutatósabb.




uborka&cékla cappucino

Ha kedveled a különleges céklás recepteket, nézd meg a Chłodnik – lengyel hideg céklaleves receptjét is!


uborka & cékla  cappuccino


Rozmaringesibolya logo

Jó étvágyat!


Ha tetszett a bejegyzés és kipróbálnád ezt a frissítő nyári salátát, készítsd el te is! Írd meg a véleményed, vagy oszd meg a saját változatodat!
Kövess a közösségi oldalakon is, hogy ne maradj le a blog újdonságairól:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...