Folytatódnak a libanapok nálunk ....
November elején előkerülnek a libás receptek köztük a kevésbé ismertek is ,legalábbis nálunk ilyen formába ritkán fordul elő a liba most azonban kipróbáltuk " magyarosan "is.
Figyelni kell a z elkészítésénél ne legyen zsíros így én amikor elősütöttem a liba melleket a zsírt teljesen leöntöttem róla hisz a bőrét rajta hagytam elegendő zsír szaft jön ki még abból .
Tehát elősütéssel kezdjük ennek az ételnek az elkészítését a bőrével lefelé fordítva kisütjük a zsírját, majd megfordítjuk a liba mell darabokat és a másik oldalon is hirtelen átsütjük. Ekkor félre tesszük a húsokat, a kisült zsírt egy alkalmas edényben felfogjuk a visszamaradt zsiradékon ( marad még elegendős a serpenyőalján ) megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát kicsit dinszteljük és fűszerpaprikával megszórjuk átkeverjük majd hideg vízzel felöntjük . A húsokat rézsútosan nagyságtól függően 4-5 szeletre(ujjnyi vastagságúra) szeleteljük. Elrendezzük a serpenyőben és felöntjük az imént készített szafttal ( vagy óvatosan vissza helyezzük ha nem akarjuk másik edénybe folytatni a sütést-főzést).Innentől fogva már csak takarék lángon ( alacsony hőfokon ) pároljuk,sütjük a húst,most adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és meghintjük köménnyel tengeri sóval.Kevés vízzel pótoljuk az elpárolgott folyadékot ügyelve , hogy ne főjön inkább süljön,párolódjon a hús. Amikor már majdnem puha a hús cikkekre vágott burgonyát adunk hozzá valamint a friss paprikát és paradicsomot is.
Puha omlós húst kapunk és ízletes burgonyát az étel elkészültekor.
Hasonló ételek ,a paprikás krumpli,serpenyős rostélyos a magyaros konyha jellemző hétköznapi fogásai.
Elkészítése:
November elején előkerülnek a libás receptek köztük a kevésbé ismertek is ,legalábbis nálunk ilyen formába ritkán fordul elő a liba most azonban kipróbáltuk " magyarosan "is.
Figyelni kell a z elkészítésénél ne legyen zsíros így én amikor elősütöttem a liba melleket a zsírt teljesen leöntöttem róla hisz a bőrét rajta hagytam elegendő zsír szaft jön ki még abból .
Tehát elősütéssel kezdjük ennek az ételnek az elkészítését a bőrével lefelé fordítva kisütjük a zsírját, majd megfordítjuk a liba mell darabokat és a másik oldalon is hirtelen átsütjük. Ekkor félre tesszük a húsokat, a kisült zsírt egy alkalmas edényben felfogjuk a visszamaradt zsiradékon ( marad még elegendős a serpenyőalján ) megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát kicsit dinszteljük és fűszerpaprikával megszórjuk átkeverjük majd hideg vízzel felöntjük . A húsokat rézsútosan nagyságtól függően 4-5 szeletre(ujjnyi vastagságúra) szeleteljük. Elrendezzük a serpenyőben és felöntjük az imént készített szafttal ( vagy óvatosan vissza helyezzük ha nem akarjuk másik edénybe folytatni a sütést-főzést).Innentől fogva már csak takarék lángon ( alacsony hőfokon ) pároljuk,sütjük a húst,most adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és meghintjük köménnyel tengeri sóval.Kevés vízzel pótoljuk az elpárolgott folyadékot ügyelve , hogy ne főjön inkább süljön,párolódjon a hús. Amikor már majdnem puha a hús cikkekre vágott burgonyát adunk hozzá valamint a friss paprikát és paradicsomot is.
Puha omlós húst kapunk és ízletes burgonyát az étel elkészültekor.
Hasonló ételek ,a paprikás krumpli,serpenyős rostélyos a magyaros konyha jellemző hétköznapi fogásai.
Elkészítése:
- 800 g szín hús (libamell)
- tengeri só (ízlés szerint)
- 1000 g burgonya ( cikkekre vágva)
- 200 g vöröshagyma
- 20 g fűszerpaprika
- gerezd fokhagyma
- 1/2 kávéskanál kömény
- 1 db friss zöldpaprika
- 1 db friss paradicsom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése