A kacsa mellet előkészítjük, sózzuk, a bőrös felével kezdjük sütni majd félidőben átfordítjuk a másik oldalára, időnként a kisült zsiradékot leöntjük, a sütési idő attól is függ, mennyire kívánjuk átsütni a húst, "rosén "vagy jól átsütve szeretnénk fogyasztani. Ha megsült, tálaló tálra szedjük, a sütőedényben felforrósítjuk a fehér rumot, a kacsamellre öntjük, meggyújtjuk. Nagyon látványos, ha szeretnénk a családunkat, vendégsereget elkápráztatni ezt műveletet hagyjuk a végére, közvetlen tálaláskor az asztalnál is végezhetjük ,biztos siker. A hús is különleges ízt kap tőle . Közben vizet forralunk, sózzuk és a forrásban lévő vízben kifőzzük a pennét együtt a felengedett gesztenyével, amíg a tészta fog keményre fő a gesztenye is megpuhul. Leszűrjük, átkeverjük a tetejére vagy mellé helyezzük a kacsamell falatokat és külön, de mellé is tálalhatjuk a fekete ribizli mártást . Ehhez a leszemezett megmosott ribizlit leheletnyi vajon megfuttatjuk, kevés tejszínnel felengedjük, átforraljuk, fehér rummal hígítjuk.
A tálaláskor kecseke sajt forgácsokkal meghintjük .
Hozzávalói :
- 1-1 kacsamell személyenként
- 400 g Spar natur pur bio penne rigatte (durum száraztészta ‚500g kiszerelésben)
- 200 grammos hámozott egész gesztenye /fagyasztott "Maróni "
- 2x 1 cl fehér rum
- 200 g fekete ribizli
- só
- 2 g Spar natur pur bio vaj( 125 g csomagolásból )
- 0,5 dl tejszín
- 50 g kecskessajt
A gesztenye remekül harmonizál kacsával most a megszokottól eltérő módon nem a töltelékben hanem köretként került tálalásra, a nyári idény gyümölcs ami most a fekete ribizli "savassága " üde ízt kölcsönöz, a nyári melegben frissítőként hat a fehérrum pedig Karibi " fuvallatot " helyettesíti.
További gesztenyés receptek
itt, és hamarosan jön a folytatás is ......
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése