2011. február 4., péntek

Cocktail és a díj



Ízlelgetem már néhány napja  milyen érzés ha egy blogtársad arra érdemesnek ítél, díjat küld neked. Mi tagadás jó érzés!
 Köszönöm kedves Anci falatkái, hogy engem választottál.

Az elmúlt fél év alatt rendszeresen azt teszem fel amit eszünk, ilyen  a mi konyhánk .....
Örülök, hogy tetszik........   ez már  a második elismerés ebben az évben !

Legnagyobb meglepetésemre a  sütemények,  desszertek  azaz édességek a  legolvasottabbak  blogon   erre nem számítottam .....






Tudom, nem elég úszkálni  boldogságban,  most feladat is hárul rám  ezzel  díjjal, nekem is ki kell választanom néhány  blogot akit  szívesen ajánlok mások figyelmébe és ez bizony, nem  könnyű....
Nehéz feladat, sok-sok  díjat lehetne  kiosztani   annyi  érdekes figyelemre méltó blog van.
Küldenék is  egy finom koktailt mindenkinek aki betéved hozzám, sok szeretettel :






Történt,hogy a múlt század elején Amerikában egy kisváros Mine Host nevű tulajdonosa elveszítette  értékes kakasát.Akkoriban   nagy divat volt a  kakas viadal,ám vendéglősünk nagy hírű csoda kakasának nyomaveszett.Hiába ígért magas jutalmat a megtalálónak.Ám néhány nap múlva egy lovassági katona tiszt  állított be a kakassal a hóna alatt.
Este bállal ünnepelték az eseményt ahol a  katonatiszt azonnal beleszerette a  fogadó lányába ( mint a mesében) lagzi lett  a vége. Az  esküvőn felszolgált  ital amit maga  a boldog ara kevert  a násznépnek  whisky,vermuth,és bitter, olyan jól sikerült,hogy nevet akartak adni neki ,így nevezte el a fogadós  a kakasáról
COCKTAIL ez lett neve.
A cocktail az egy szem jégkockával keverőpohárban vagy shackerben kevert ital.
Fontos szerepet kap  a szervírozás, a díszítés.
A felhasznált ital lehet  alkoholos  és alkohol mentes  is.

Íme az én változatom :



A cocktailhoz frissen csavart narancs és mandarin levét  shakerben összerázom  egy "löttyintésnyi " rozmaringes narancsos pálinkával  és egy csepp menta szörppel, jég kockával.

Narancs szelettel és  cocktail cseresznyével kínálom  talpas széles szájú pohárban.





......és a díj amit tovább adnék :  Valódi sáfrány ,    Édes és Keserű ,   Strawberry BlogjaOlajzöld levelek kékenHétköznapi Ínyenc , Verbena&Levendula , Flat-Cat  blogjainak.










A játék szabályok :


1. Köszönd meg annak akitől kaptad


2. Tedd ki a logót a blogodra

3. Linkeld be akitől kaptad

4. Add tovább további hét blogodnak

5. Linkeld be őket

6. Hagyj náluk bejegyzést, értesítsd őket

7. Árulj el magadról hét dolgot


.......    az a bizonyos hét dolog rólam :

 -  szeretem a   különleges dolgokat, egyedi  darabokat, a konyhában  is  mint az életben máshol is  
      ( nem a paprikás krumpli készítése az erősségem ---  talán nem is tudok jót főzni )
 -  a terített asztal és a szervírozás  fontos számomra még a legegyszerűbb ételnél is ,színek, ízek  harmóniája, mit mivel és hogyan , milyen alkalomra tálalunk....
 -  kritikus vagyok  ( talán időnként túlzottan is ) másokkal és magammal szemben is
 -  a csirkét  semmilyen formában nem esszük és nem készítem ! száműztem teljesen az életünkből
 -  szeretek utazni, világot járni
 -  a látszat ellenére  nem töltöm az egész életem a  konyhában,  az ételeim gyorsan készülnek, többnyire  rövid idő alatt ,viszonyt  a napjaim, az "életem " nagy részét a gyermekemmel  töltöm

 - hosszú évekig  a turizmus volt szakmám, a gasztronómia a hobbim, eljött az idő amikor fordul a      kocka ?


"rozmaringes" citrus- koktail




4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm a díjat is és a szép szavakat :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon szepen koszonom en is, hogy gondoltal ram! tovabbi sok sikert.

    VálaszTörlés
  3. igazán kedves Tőled, köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Igazán finom a koktél! S a díjat is köszönöm! Remélem továbbra is "vendégül" láthatlak és nem fogsz csalódni bennem! :-)

    VálaszTörlés

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...