Zöldséges fasírt, cukkini pogácsa netalán cukkini tócsni ?.....
Olyan mint a pleskavica , de mégsem az, akkor mi ez?
Minek nevezzem ?
Könnyű nyári ebéd vagy vacsora, hús mentesen.
Egyszerűen elkészíthető, a fűszerezése miatt mégis különleges. Első ránézésre nagyon hasonlít valóban a pleskavicára, a szerb húspogácsára amit roston sütnek, de a mi ételünk 100%-ig húsmentes változat azaz cukkini pleskavica lehetne.
Amikor a piac tele van baby tökkel és cukkinivel és mi már végig ettük az összes ismert receptünket, volt már töltött tök mindenféle változatban, ratattuile, cukkinis quiche, cukkinis bélszín, cukkini krémleves és cukkinis spagetti, sőt cukkinis pogácsa is akkor nem maradhat ki a cukkini lepény avagy pleskavica sem.
Friss zsenge céklából készül mártással kínáltam, amit kevés új fokhagymával ízetesítettem és joghurttal kevertem ki. Lengyelországban, Ukrajnában gyakran kínálnak ilyen és ehhez hasonló cékla krémeket, megkedveltük mi is. Remekül kiegészíti a cukkini sültünket.
Cukkini pleskavica
Hozzávalói :
- 1 db tojás
- 80 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 kávés kanál sütőpor
- 25 szál snidling ( 10 cm hosszú) apróra vágva
- 1 kávéskanál kömény
- 1 kávéskanál koriander
- 1 kávéskanál rózsa bors és fekete bors vegyesen
- 2 db cayenne ( csípős) paprika
- 1 kávés kanál tengeri só
- 5 szál petrezselyemzöldje ( apróra vágva )
- 1-.2 kanál( olíva )olaj a sütéshez
A baby tököt és snidlinget blenderben aprítjuk és összekeverjük a tésztával. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyünk egy kanálnyi keveréket a serpenyőben, és süssük 2-3 percig mindkét oldalán, amíg aranybarna lesz. Ha szükséges itassuk le a felesleges olajat konyhai papírtörlővel. Tegyük félre a kisült cukkini lepényeket meleg helyre, míg kisütjük az összes pleskavicát.
Friss paradicsom salátával, tzatzikivel, joghurttal vagy az előbb említett joghurtos cékla salátával kínálhatjuk, ebédre, vacsorára is vagy szendvicsbe piknikre is ajánlom.
.
Nemcsak a vegetáriánus étrendbe illeszkedik.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése