Pikk-pakk komplett ebéd majdnem fél óra alatt!??
Nem lehetetlen és még nem is kell a tűzhely mellett állni.
A hétvégi piacozás után 2,5 kiló cékla is került a kosaramba.
- Eláll az! jó lesz az! - így a néni, aki rám tukmálta e mennyiséget. Igaz, ami igaz szeretjük a gyönyörű színe, na meg a leve miatt is, de jó salátának, előételnek, levesnek ,sőt desszertnek is sorolhatnám még. Készült már jégkrém is nálunk belőle.
Ezek az előzmények, így lett a mai ebédünk is céklás.
- Eláll az! jó lesz az! - így a néni, aki rám tukmálta e mennyiséget. Igaz, ami igaz szeretjük a gyönyörű színe, na meg a leve miatt is, de jó salátának, előételnek, levesnek ,sőt desszertnek is sorolhatnám még. Készült már jégkrém is nálunk belőle.
Ezek az előzmények, így lett a mai ebédünk is céklás.
Gondoltam,.ha úgyis sül a juhsajtos origano -s kifli akkor ha nem is" hetet egy csapásra "de legalább kettőt egyszerre sütöm, a húst is zacskóba tettem mellé a hámozott céklákat, meghintettem római köménnyel és kb.40 percig sütöttem forró sütőben.
hozzávalók :
- 600 g szűzpecsenye
- 800 g cékla
- málnaecet,
- méz,
- só
- rukkola, tölgyfalevél, lollo rosso saláták
Aztán a húst szeleteltem tölgy-, lollo rosso-, és rukkola saláta ágyon a céklával tálaltam málna ecettel és mézzel meglocsolva.
Mellé a már említett juhsajtos origano -s kifli ami még meleg volt.
További céklás receptek itt:
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése