Cseresznyés-, rukkolás kacsamell saláta
A salátákról szólva az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradtsággal viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek.S a saláta az egyik legváltozatosabban elkészíthető ételféleség. Már az ókori görögök is ismerték jótékonyhatását a salátának ez az az étel mely méltán az istenek asztalán is helyett kapott.
A saláta alkotó részei lehetnek nyersek és sültek főttek egyaránt, fogyaszthatjuk őket hidegen , szobahőmérsékleten sőt melegen is.Kínálhatjuk előételként, de önálló fogásként is főételként, főleg ha húsok, halak rákok is gazdagítják. Ilyen ez a cseresznyés -rukkolás kacsamell saláta is.
A kacsamelleket rózsaszínre sütjük (előbb a bőrös felével lefelé majd ha már majdnem kész átfordítjuk pár percre ) saját zsírján, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni. Rézsútosan szeleteljük.
A salátákat (rukkola, fodros cikória) megmossuk leszárítjuk leveleire szedjük esetleg apróra tépkedjük ízlésesen elhelyezzük a tálon köréje tesszük a kacsamell darabokat és közé cseresznye szemeket ültetünk, bébi kukoricát is adunk mellé. Az öntethez a borecetet kikeverjük némi tökmagolajjal és tálaláskor meglocsoljuk vele a salátánkat.Korábban nem tanácsos hisz az olajtól elveszti ropogósságát a zöld saláta, nem lesz esztétikus és az állagát -, ízét is tönkretesszük.
Kínáljunk hozzá száraz fehér bort pl Sauvignon blanc-ot.
Kínáljunk hozzá száraz fehér bort pl Sauvignon blanc-ot.
Cseresznyés-, rukkolás kacsamell saláta
Hozzávalói:
- 2 kacsamell rozéra sütve
- 1 fej fodros cikória
- 1 csokor rukkola
- 150 g bébi kukorica
- 150 g cseresznye
- balzsamecet
- tökmagolaj
"A saláta felfrissít anélkül, hogy legyengítene, új erőt ad, anélkül, hogy felizgatna és megfiatalít."- írta Brillat-Savarin 1825.-ben.
Cseresznyés-, rukkolás kacsamell salátát fél óra alatt elkészíthetjük, elkészítése nem nehéz .
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése