..........akkor, most ez lenne a fagylalt???
........vagy mégsem, ez csak egy hideg édesség ....nos legyen ez vagy az jól sikerült.
Mint arról már írtam a konyhám nincs felszerelve szuper gépekkel, csak módjával gépesített. Lehetne másként is, de így alakult, majd ha tolonganak a szponzorok az ajtóban, talán történik változás, ha lesz ilyen egyáltalán. Tényleg, hogy is van ez, a napokban beleolvastam egy szimpatikus blogba és ott külön rovat van a támogatóknak fenntartva, naiv vagyok, vagy csak amatőr ,,,??
Ez utóbbi főzött, nem kell megijedni nem bonyolult, mintha dzsemet készítenénk csak egészen rövid ideig tart.
Először cukrot olvasztok, karamelizálok beleszórom a darált mákot, bele kerülnek a megmosott eprek és keverem míg levet nem ereszt, jól átforralom és már el is zárom. Kihűlés után bot mixerrel pépesítem, joghurttal kikeverem, és ....majdnem kész is.
Mehet formában vagy dobozban a mélyhűtőbe, ez utóbbi esetben időről időre átkeverem, kivéve a mélyhűtőből, újra visszatéve .....legalább kétszer-háromszor, míg fogyasztható nem lesz .
Hasonló képpen készül a levendulás változata, amikor mák helyett levendula virág kerül bele ...
az ott középen a epres-csokis "jégbonbon" |
A csokis résznél azonban fordítva, mert itt előbb dzsemet készitek, ezt darabosra hagyom és mikor már kellő hőmérsékletre hűlt, beleolvasztom a csokit, formákban kifagyasztom .
Epres-mákos házi fagylaltom
Hozzávalói :
- 40 g cukor
- 300 g eper
- 3 dl joghurt
- 40 g darált mák
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése