"Az év fagylaltja” címmel hirdette meg fagylalt készítő versenyét a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.
Az utóbbi években sokat változott a kínálat, a természetes alapanyagokat kívánják előtérbe helyezni,és ezt a mai fagylalt árak elbírják - tudtuk meg Pataki János elnök úrtól .
Az utóbbi években sokat változott a kínálat, a természetes alapanyagokat kívánják előtérbe helyezni,és ezt a mai fagylalt árak elbírják - tudtuk meg Pataki János elnök úrtól .
Az „Év Fagylaltja” vándorkupát a legmagasabb pontszámú szabadon választott fagylalt nyerte, a szakmai zsűri döntése alapján.
A szakmai zsűri cukrászmesterei :
Maróti Istvánné aranykoszorús cukrászmester ,Hévízgyörk
Jakó Lajos aranykoszorús cukrászmester,Mestercukrász,Kecskemét
Kiss Zoltán Venesz díjas, Mestercukrász, ,Lajosmizse
Ifj.Sulyán Pál olimpiai és világbajnok Mestercukrász,Veresegyháza
Szabó Pál aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász Budapest
Szekeres Károly aranykoszorús cukrászmester,Mohács
Szépréti László aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász Budapest
Varga Gábor cukrász Desszert eu.
Vincze Lajos aranykoszorús cukrászmester,Zirc
A közönség zsűriben Rúzsa Magdi és Csézy kóstolt.
A Gasztro Média képviseletében Stáhl Judit, Segal Viktor, Kádár Mónika, Orisek Andrea kóstoltak és értékeltek az idén először..
Értékelési szempontok: íz, szín, állag, illat, dekoráció és mindezen jellemzők harmóniája.
78 fajta fagylalt, a bőség zavara, a díjnyertes fagylaltokon kívül volt a kínálatban, joghurtos köles barack-,rozmaringos-füge mokka-, mojito-, áfonyás mákos-, meggyes-mákos-, meggyes-diós-,és még sorolhatnám ,,,a Caribi varázs - papayás -hibiscus fagyi,mellyel a versenynek helyszínt adó Zila kávéház nevezett elnyerte a legjobb gyümölcsfagyi díjat!
A díjakat kapott fagylaltok :,mint a snikers, kókuszos desszert, mogyorella, karamellás mandula.....
Az év fagylaltja a mézes-diós körte,és a mogyorella lett!!
Nagyon üde gyümölcsös ízével, valóban megnyerő!
A kötelező kategóriában kiírás szerint gesztenye fagylaltot kellett készíteni, itt a hagyományos alapanyagok használata volt az előírás mint tej, tejszín és/vagy vaj, cukor, tojás
Míg a szabadon választott fagylaltnál nem volt alapanyag megkötés, de az értékelésnél a zsűri figyelembe vette a fagylaltok hagyományos alapanyagokból történő elkészítését.
Díjak ,ünneplés, kóstolás ........ez mind verseny része ......
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Maróti Istvánné aranykoszorús cukrászmester ,Hévízgyörk
Jakó Lajos aranykoszorús cukrászmester,Mestercukrász,Kecskemét
Kiss Zoltán Venesz díjas, Mestercukrász, ,Lajosmizse
Ifj.Sulyán Pál olimpiai és világbajnok Mestercukrász,Veresegyháza
Szabó Pál aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász Budapest
Szekeres Károly aranykoszorús cukrászmester,Mohács
Szépréti László aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász Budapest
Varga Gábor cukrász Desszert eu.
Vincze Lajos aranykoszorús cukrászmester,Zirc
A közönség zsűriben Rúzsa Magdi és Csézy kóstolt.
A Gasztro Média képviseletében Stáhl Judit, Segal Viktor, Kádár Mónika, Orisek Andrea kóstoltak és értékeltek az idén először..
Értékelési szempontok: íz, szín, állag, illat, dekoráció és mindezen jellemzők harmóniája.
78 fajta fagylalt, a bőség zavara, a díjnyertes fagylaltokon kívül volt a kínálatban, joghurtos köles barack-,rozmaringos-füge mokka-, mojito-, áfonyás mákos-, meggyes-mákos-, meggyes-diós-,és még sorolhatnám ,,,a Caribi varázs - papayás -hibiscus fagyi,mellyel a versenynek helyszínt adó Zila kávéház nevezett elnyerte a legjobb gyümölcsfagyi díjat!
A díjakat kapott fagylaltok :,mint a snikers, kókuszos desszert, mogyorella, karamellás mandula.....
Az év fagylaltja a mézes-diós körte,és a mogyorella lett!!
Nagyon üde gyümölcsös ízével, valóban megnyerő!
a hátul az év fagylaltja |
"A 11" azaz a nyertes gesztenye fagylalt |
Míg a szabadon választott fagylaltnál nem volt alapanyag megkötés, de az értékelésnél a zsűri figyelembe vette a fagylaltok hagyományos alapanyagokból történő elkészítését.
Díjak ,ünneplés, kóstolás ........ez mind verseny része ......
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Hű, ennyi finom fagyit én is elkóstolgattam volna..:)
VálaszTörlésRemélem, a fiadnak is sikerült a vizsgája... Az enyémnek sikerült, 4-esre diplomázott...:)
Szeretettel gratulálok a sikeres vizsgához!:)
VálaszTörlésNagy megkönnyebbülés ez ilyenkor, akár kisiskolás, akár egyetemista:)