Sült paprika volt már itt a blogban szó róla, ha létezik hungaricum akkor ez lehetne a balkanikum.
Gasztrobox díjnyertes"töltött sült paprika és salátaként is.
Kár hogy illatokat nem lehet "feltenni". Különösen ősszel, amikor nagy mennyiségben sütik, az utcákat, tereket belengi a parázsonsült paprika illata. Keveredik a fa, faszén, füst a paprika illatával átható, de nem kellemetlen, étvágygerjesztő a végeredmény........
Igen, mert parázson sütni a legjobb! Sütik az erkélyen, teraszon, de láttam már a kapu előtt az utcán, sőt egy kirándulás kapcsán az Avalán is ( Itt van Belgrad legmagasabb pontja és a TV torony is kedvelt kiránduló hely. Meg kell említenem, azt is hogy a kiránduló- helyek, erdők bővelkednek rost sütő helyekkel /grillezési lehetőség / asztalokkal, padokkal ideális hely a pik-nik-hez szinte mindenütt található. A helyiek előszeretettel élnek is ezzel a lehetőséggel, és az esetek többségében nem kész szendvicsekkel hanem előkészített, pácolt nyers hússal és grill vagy ahogy itt mondják rost sütővel indulnak útra, aztán a helyszínen frissiben általában a férfiak sütnek. Gyakran nemcsak a családok, de kisebb- nagyobb társaságok is összejönnek ilyenkor). Paprikát sütni egész nyáron lehet, ősszel azonban mint a " télire való" elkészítése az bizony komoly munka ilyenkor zsák számra veszik- sütik a kapia paprikát és vagy a mélyhűtőben tárolják vagy gyakran lesz belőle ajvar a "paprika lekvár"
Most az ünnepi asztalon is szerepelt sós torta alapanyaga lett .
Ennek a receptjét szeretném közreadni.
Nagyon kellemes üde, lágyan krémes íze van könnyen elkészíthető és nagyon eteti magát.
Hozzávalói :
1 kg sült kapia paprika
liszt,tojás só,olaj a panírozáshoz sütéshez
450 gr tejföl
500 gr gépsonka vagy prágai sonka
250 gr reszelt kemény sajt, amit itt kaskavalnak hívnak (szerintem nagyon zavaróan, mondhatnám tévesen mert a kaskaval egy juh sajt féle ez esetben azonban kerülhet a tortába trappista, óvári, eidami stb tetszés szerint.
A sült paprikából felezve -negyedelve lapokat készítünk panirozzuk liszt, enyhén felvert tojás, liszt-be majd forró olajon átsütjük, a felesleges olajat gondosan fel kell itatni, majd ha kihűlt a panírozott kétszersült paprikát és a többi hozzávalót egyszerűen csak egymásra kell rétegezni paprika, tejföl, sonka, tejföl, reszelt sajt és újból sorban amíg el nem fogynak a hozzávalók a tetejére reszelt sajt kerül, formára igazítani és kifagyasztani (alaposan lehűteni ) majd óvatosan szeletelni és már kész is a paprikatorta
Szerepelt már mint krém leves,
sült paprika saláta |
Kár hogy illatokat nem lehet "feltenni". Különösen ősszel, amikor nagy mennyiségben sütik, az utcákat, tereket belengi a parázsonsült paprika illata. Keveredik a fa, faszén, füst a paprika illatával átható, de nem kellemetlen, étvágygerjesztő a végeredmény........
így sütötték az Avalán |
Most az ünnepi asztalon is szerepelt sós torta alapanyaga lett .
Ennek a receptjét szeretném közreadni.
Nagyon kellemes üde, lágyan krémes íze van könnyen elkészíthető és nagyon eteti magát.
Hozzávalói :
1 kg sült kapia paprika
liszt,tojás só,olaj a panírozáshoz sütéshez
450 gr tejföl
500 gr gépsonka vagy prágai sonka
250 gr reszelt kemény sajt, amit itt kaskavalnak hívnak (szerintem nagyon zavaróan, mondhatnám tévesen mert a kaskaval egy juh sajt féle ez esetben azonban kerülhet a tortába trappista, óvári, eidami stb tetszés szerint.
A sült paprikából felezve -negyedelve lapokat készítünk panirozzuk liszt, enyhén felvert tojás, liszt-be majd forró olajon átsütjük, a felesleges olajat gondosan fel kell itatni, majd ha kihűlt a panírozott kétszersült paprikát és a többi hozzávalót egyszerűen csak egymásra kell rétegezni paprika, tejföl, sonka, tejföl, reszelt sajt és újból sorban amíg el nem fogynak a hozzávalók a tetejére reszelt sajt kerül, formára igazítani és kifagyasztani (alaposan lehűteni ) majd óvatosan szeletelni és már kész is a paprikatorta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése