Hozzávalók :
- fejenként 1-1 db aranydurbincs
- 2 kávéskanál só
- 1 db chilipaprika ( porrá
- zúzva
- 1/2 mokkáskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál olaj
- a mártáshoz :
- 1 nagy vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 mokkás reszelt gyömbér
- 1 mokkás kanál sambal oelek
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsom püré
- 2 evőkanál soya( szója) mártás
- 2 evőkanál frissen préselt citrom lé
- 3 dl kókusztej
- + citrom és petrezselyem
Nagyon könnyű elkészíteni miután a hozzávalókat beszereztük.
Talán a speciális indonéz fűszer a sambal oelek okozza a legtöbb gondot .
Mi is ez? Csípős paprika szósz, pép, mártás?
Természetesen otthon is elkészíthető, egy kis kreativitással rögtönözhetünk egy sajátos "utánzatot" a legegyszerűbben a következőkép chili paprika ( rizs) ecet só keverékéből készítsünk pasztát ( mixeljük össze) különböző változatai léteznek fokhagyma, gyömbér, lime hozzáadásával kísérletezhetünk a nekünk jobban ízlő variációt megtalálni.
Nézzük hát hogyan süssük az aranydurbincsot a fenti módon .
A megfeleő méretű hőálló sütőtál kiválasztás után fektessük bele a halat és kenjük be jó alaposan a só-bors paprika, olívaolajból kikevert péppel. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük 15 percig a sütő alsó rácsán . Közben tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk apróra és dinszteljük meg .Adjuk hozzá a mártás további hozzávalóit ,1 mokkás reszelt gyömbért,1 mokkás kanál sambal oeleket,2 gerezd zúzott fokhagymát,2 evőkanál paradicsom pürét,2 evőkanál soya( szója) mártást,2 evőkanál frissen préselt citrom levét,3 dl kókusztejet. és kevergetve forraljuk össze 5 percig ,majd az elősütött halr a öntve azt süssük további 15 percig, jót tesz neki ha közben folyamatosan locsolgatjuk. Apró citrom cikkelyekkel és petrezselyem zölddel tálaljuk.
Köretként adhatunk párolt rizst spenótot vagy zöldbabot cukkinit is hozzá,
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése