A báránysült mediterrán fűszerekkel egy nagyon egyszerű elkészítési módja a báránynak, nemcsak a húsvéti menübe ajánlom, de remekül illik az ünnepi asztalra is.
Hozzávalók:
- · vaj
- · olívaolaj
- · citrom
- · kakukkfű
- · só
- · bazsalikom
- · chili
- · fokhagyma
A húsokat elősütöm most is olíva olajon, bedörzsölöm a szárított morzsolt fűszerekkel, megtűzdelem fokhagyma gerezdekkel. Kivajazott sütőpapírra helyezem a megmaradt zsíradékot is ráöntöm a serpenyőt átöblítem feketeteával, így a pecsenye lé mind rákerül a húsra és némi szaftot is kap tud párolódni, 180 fokon sütöm, ahány kg, annyi órát, papírral letakarva, az utolsó 15-20 percben 200 fokon kicsit megpirítom most már papír nélkül.
Velesült rozmaringos burgonyát és francia vegyes zöldség köretet( vajban párolt sárgarépa, zöldborsó, gomba, spenót ) adok mellé.
Egy pohár finom rosé bor is remekül kiegészíti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése