Anyáknapjára ( is) könnyen, gyorsan elkészíthető nagyszerű sütemény.
Némi leleményességgel, idény gyümölccsel ( lehet pár szem cseresznye vagy eper, narancs, grapefruit amit szeretünk) még színesebbé tehetjük.
A sütemény elkészítése 4 lépésben:
Én kerámia sütőformát használok ezt nem lisztezem, vajazom stb, de attól függően kinek milyen anyagú sütőformája van célszerű nem megfeledkezni annak megfelelő előkészítéséről. A sütőpapír használata ebben az esetben kerülendő.
Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütöm.
Nem tettem bele babot vagy egyéb "nehezéket" és így sem púposodott fel.
A kisült tésztát víz gőzön olvasztott csokoládéval vékonyan bevonjuk és hagyjuk megszilárdulni.Mire a csokoládé megszilárdul elkészítjük a banán krémet.
Két érett banánt mixeljünk össze pépesre!
Két dl tejszínből verjünk kemény habot majd óvatosan keverjük el a banánnal, ez lesz a töltelékünk.
Egyenletesen kenjük el a csokoládé tetején és tetszés szerint gyümölccsel valamint citromfű vagy menta levelekkel ( attól függően milyen gyümölcs került a banán krémre) díszítsük.Nálam grape fruit van a krém tetején így citromfüvet használtam, de eper mellé a menta is remekül illik.
Kevés csokoládé forgáccsal szórjuk még meg és kész is van a banán krémes tarténk.
Némi leleményességgel, idény gyümölccsel ( lehet pár szem cseresznye vagy eper, narancs, grapefruit amit szeretünk) még színesebbé tehetjük.
A sütemény elkészítése 4 lépésben:
- Először a megadott hozzávalókból tészta kosarat sütünk.
- Befedjük étcsokoládéval a tésztát és megvárjuk amíg a csokoládé megszilárdul.
- Kikeverjük és beletöltjük a banán krémet
- Díszítjük.
tészta kosár hozzávalói:
- 150 g liszt
- 1 tojás
- kevés almaecet
- tengeri só
- 70 g vaj ( egyenesen a hűtőből!)
- sütőpor
50 g étcsokoládé ( 82%)
Banánkrém:
2 db érett banán
2 dl tejszín
Díszítés :
1 db grapefruit filézve
12 db citromfű levél
Elkészítése:
Az fentiekből gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, jó ha kb. fél órát pihentetjük (fóliában , a hűtőben ), majd kinyújtjuk gyümölcstorta formába fektetjük ,úgy hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk,eligazgatjuk " recézhetjük " tetszés szerint a szélét.Én kerámia sütőformát használok ezt nem lisztezem, vajazom stb, de attól függően kinek milyen anyagú sütőformája van célszerű nem megfeledkezni annak megfelelő előkészítéséről. A sütőpapír használata ebben az esetben kerülendő.
Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütöm.
Nem tettem bele babot vagy egyéb "nehezéket" és így sem púposodott fel.
A kisült tésztát víz gőzön olvasztott csokoládéval vékonyan bevonjuk és hagyjuk megszilárdulni.Mire a csokoládé megszilárdul elkészítjük a banán krémet.
Két érett banánt mixeljünk össze pépesre!
Két dl tejszínből verjünk kemény habot majd óvatosan keverjük el a banánnal, ez lesz a töltelékünk.
Egyenletesen kenjük el a csokoládé tetején és tetszés szerint gyümölccsel valamint citromfű vagy menta levelekkel ( attól függően milyen gyümölcs került a banán krémre) díszítsük.Nálam grape fruit van a krém tetején így citromfüvet használtam, de eper mellé a menta is remekül illik.
Kevés csokoládé forgáccsal szórjuk még meg és kész is van a banán krémes tarténk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése