Ez milyen jól hangzik! Ha este jönnek a vendégek csak ki kell kapni hűtőből, friss házi kenyérrel sok zöldséggel ilyenkor tavasszal az esti borozgatáshoz már meg is van a borkorcsolya.
Passzol a sörhöz is.
A legjobb benne, hogy a húsvétról megmaradt sonkát újra hasznosíthatjuk, sőt a leeső darabokat is felszolgálhatjuk nagyon gusztusosan.
Hogyan ?
Hát a lehető legkézenfekvőbb módon. Daráljuk le főtt füstölt sonkánkat és nyomkodjuk formába jó szorosan, simítsuk bele és ha kell még nehezéket is tehetünk rá.
Hűtsük, "fagyasszuk ki " és már kész is.
Jó minőségű finom házi sonka esetében nem szükséges fűszerezni sem, hagyjuk az igazi sonka ízt érvényesülni.
Ha nem sikerült igazán finom sonkához jutnunk akkor érdemes kicsit feljavítani az ízét, ízlés szerint utána fűszerezni, kikeverhetjük mustárral, tejföllel, tejszínnel, konyakkal, besamel mártással, ekkor több lesz a krém,( mennyiségileg) ám veszít az intenzív sonka ízéből. Krémesebb,kenhetőbb állagot kapunk a manapság oly divatos kencékhez hasonlót, így akár mártogatósként is kínálhatjuk .
Én teljesen natúr csak a "njeguska prsuta"-t használtam fel (ez egy montenegrói híres sonka fajta) minden egyéb ízesítés nélkül ehhez a sonkapástétomhoz.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése