Mutatós, egyszerű és finom..... .Kell ennél több?
Könnyű kókusz krém van benne, tetejét ropogós csoki borítja a tésztája pedig puha, olvadna a szánkban ám a benne elrejtett mogyoró tartást ad neki.
Eredetileg születésnapi torta készült hasonló alapanyagokkal még az ősszel.
A nagy sikerre való tekintettel azóta a a kókusz krém és a csokoládé kókusszal borítva többször is visszaköszönt számtalan változatban.
Most a húsvét közeledtével ünnepi süteménnyé változott.
Mogyorós piskótát sütünk a szokásos módon.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukor 2/3 részével és egy csipet sóval.
A tojás sárgáját a maradék 1/3 cukorral habosra kikeverjük.
Óvatosan összekeverjük a tojás habokat úgy, hogy közben a lisztet és darált mogyorót is belekeverjük, többet már ne használjuk a habverőt, hanem fakanállal keverjük ügyelve, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt lemezen előmelegített gőz mentes sütőben készre sütjük.
Kihűlés után 3 részre osztjuk, az egyik lapot olvasztott csokoládéval bevonjuk és megszórjuk kókusz reszelékkel.
Ha megkötött a csokoládé összeállíthatjuk a süteményt.
A krémet előre készítsük el,ha lehet előző nap.
A krémhez a kókuszt a tejjel elkeverjük, felforraljuk, folytonos keverés közben hozzáadjuk a keményítőt a zselatint,amit előzőleg hideg vízben áztatunk , kinyomkodunk ( utasítás szerint) majd a kókuszos tejhez keverjük míg teljesen el nem olvad.Félretesszük hűlni, mikor már kezd megkötni beleöntjük a kókusz likőrt és a felvert tejszín habot is belekeverjük és jól behűtjük.
A tészta lapok közé kókusz krémet rétegezünk a tetejére kerül a kókuszos csokoládés lap.
Tetszés szerint szeleteljük.
Hozzávalók:
a kókusz krémhez
mogyorós piskótához
A tetejére:
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Könnyű kókusz krém van benne, tetejét ropogós csoki borítja a tésztája pedig puha, olvadna a szánkban ám a benne elrejtett mogyoró tartást ad neki.
Eredetileg születésnapi torta készült hasonló alapanyagokkal még az ősszel.
A nagy sikerre való tekintettel azóta a a kókusz krém és a csokoládé kókusszal borítva többször is visszaköszönt számtalan változatban.
Most a húsvét közeledtével ünnepi süteménnyé változott.
Vendégváró édes falatnak és a délutáni ünnepi kávé vagy tea mellé egyaránt kiváló sütemény ez a
kókuszos szelet:
Mogyorós piskótát sütünk a szokásos módon.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukor 2/3 részével és egy csipet sóval.
A tojás sárgáját a maradék 1/3 cukorral habosra kikeverjük.
Óvatosan összekeverjük a tojás habokat úgy, hogy közben a lisztet és darált mogyorót is belekeverjük, többet már ne használjuk a habverőt, hanem fakanállal keverjük ügyelve, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt lemezen előmelegített gőz mentes sütőben készre sütjük.
Kihűlés után 3 részre osztjuk, az egyik lapot olvasztott csokoládéval bevonjuk és megszórjuk kókusz reszelékkel.
Ha megkötött a csokoládé összeállíthatjuk a süteményt.
A krémet előre készítsük el,ha lehet előző nap.
A krémhez a kókuszt a tejjel elkeverjük, felforraljuk, folytonos keverés közben hozzáadjuk a keményítőt a zselatint,amit előzőleg hideg vízben áztatunk , kinyomkodunk ( utasítás szerint) majd a kókuszos tejhez keverjük míg teljesen el nem olvad.Félretesszük hűlni, mikor már kezd megkötni beleöntjük a kókusz likőrt és a felvert tejszín habot is belekeverjük és jól behűtjük.
A tészta lapok közé kókusz krémet rétegezünk a tetejére kerül a kókuszos csokoládés lap.
Tetszés szerint szeleteljük.
Hozzávalók:
a kókusz krémhez
- 100 g kókusz reszelék
- 3,2 dl tej
- 15 g étkezési keményítő
- 2 zselatin lap
- 1,8 dl tejszín
- 4 cl kókusz likőr
mogyorós piskótához
- 6 tojás
- 100 g liszt
- 20 őrölt mogyoró
- 120 g cukor
A tetejére:
- 100 g olvasztott (belga)tej csokoládé
- kókusz reszelék a szóráshoz
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése