hokis a tortán |
Immáron 9 éve készül meglepetés torta november elején, kamion, hajó volt a sláger éveken keresztül,most " hokis" torta készült.
Milyen is legyen ? - motoszkált a kérdés a fejemben napokon keresztül ... a legegyszerűbb a korong, az ugye kerek ??? ... csak egy torta forma kell és már kész is .....,
Na, de azért mégis ....., - minden torta kerek ( vagy nem? ) -, az utolsó percben egy hokis került végül a tortára, amiről kiderült: - nem elég élethű ....., a hokisok nem fekszenek háttal jégen , hasalnak ,térdelnek, na majd legközelebb igyekszem jobban figyelni az edzéseken milyen pózban formálandó egy mini hokis.....
Ahogy a " rendelés " szólt, - áfonyás - csokis legyen -, a mandulát csak úgy önkényesn adtam hozzá, nem bántam meg. Remekül illenek egymáshoz, talán kicsit töményebb az általunk megszokottnál a sok csoki miatt.
Elkészítése nem túl bonyolult. Piskóta tésztát készítünk 6 tojásból, a tésztát kakaó porral, csokoládé forgáccsal, szeletelt mandulával gazdagítjuk. Ha kihűlt középen kettévágjuk, áfonya jam-mel betöltjük,úgy, hogy egy lap vékonyra kinyújtott marcipánnal borítjuk az alsó korongot, erre jön az áfonya jam, majd a másik fél torta korong. A tortát olvasztott csokoládéval áthúzzuk. Marcipánból formázott figurával díszítjük.
Hozzávalók :
- 6 tojás
- 120 g liszt
- 120 g barna cukor
- 120 g szeletelt mandula
- 40 g holland kakópor
- 40 g szeletelt csokoládé ( magas kakó tartalommal)
- 350 g kék áfonya jam
- 200 g csokoládé a torta bevonásához
- 2 g vaj
- 250 g színes marcipán massza
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése