rovatok

2011. november 5., szombat

ice hokey a tortán


hokis  a tortán

Immáron 9 éve  készül meglepetés torta  november elején, kamion, hajó volt a sláger éveken keresztül,most " hokis" torta készült.
Milyen is legyen ? -  motoszkált a kérdés a fejemben  napokon keresztül ... a legegyszerűbb a korong,  az ugye kerek ??? ... csak egy torta forma kell  és már kész is .....,
Na, de azért mégis ....., - minden torta  kerek ( vagy nem? )  -, az utolsó percben  egy hokis került végül a tortára, amiről kiderült: - nem elég élethű ....., a hokisok  nem fekszenek háttal  jégen , hasalnak ,térdelnek, na majd legközelebb igyekszem  jobban figyelni  az edzéseken milyen pózban formálandó egy mini hokis.....





                          áfonyás - mandulás -csoki torta

Ahogy a " rendelés " szólt, - áfonyás - csokis  legyen -, a mandulát csak úgy önkényesn  adtam hozzá, nem bántam meg. Remekül illenek egymáshoz, talán kicsit töményebb az általunk megszokottnál a sok csoki miatt.

Elkészítése nem  túl bonyolult. Piskóta tésztát készítünk  6 tojásból, a tésztát kakaó porral, csokoládé forgáccsal, szeletelt mandulával gazdagítjuk. Ha kihűlt középen kettévágjuk, áfonya jam-mel  betöltjük,úgy, hogy egy lap vékonyra kinyújtott marcipánnal  borítjuk az alsó korongot, erre jön az  áfonya jam, majd a másik fél torta korong. A tortát olvasztott csokoládéval áthúzzuk. Marcipánból formázott figurával díszítjük.  

Hozzávalók :
  • 6 tojás
  • 120 g liszt
  • 120 g  barna cukor
  • 120 g szeletelt mandula
  • 40 g holland kakópor
  • 40 g szeletelt csokoládé ( magas kakó tartalommal)
  • 350 g kék áfonya jam
  • 200 g csokoládé a torta bevonásához
  • 2 g vaj
  • 250 g színes marcipán massza


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése