Nem rég került elő ez a receptem gondoltam megosztom, jó lesz vendégváró fogásnak. Lassan visszatérnek a barátok a nyaralásból, összejön a társaság élmény beszámolóra, a lurkók iskolába készülnek van -, lesz miről beszélgetni.
Elkészítése nem ördöngösség ,de azért némi idő szükségeltetik hozzá.
A zöld babokat mossuk meg gondosan, a végeit letördeljük, sóval kakukkfűvel ízesített vízben főzzük elő.
Majd 10-15 perc elteltével szűrjük le.A főzőlé egy részét főzzük fel cukorral, szegfűszeggel és kurkumával, akkor jó ha a cukor felolvadt. Most adjuk hozzá a tárkonyecetet is .Közben csinosan csavarjuk az üvegekbe a zöldbabot és a forró fűszeres ecetes lével öntsük fel. Ha kihűlt tegyük hűtőbe. Három nap múlva szűrjük le a levet, újból forraljuk fel és öntsük ismét a zöldbabra.
Hűtőből egyenesen frissen sütött kenyérrel kínáljuk amit esetleg fokhagymával ízesíthetünk .
Hozzávalói :
két üveghez
- 500 g spagetti zöldbab
- 1/2 l víz
- kávés kanál só
- néhány szál kakukkfű
- 100g cukor
- 1-2 szegfűszeg
- 1/2 teás kanál kurkuma por
- 2 dl tárkony ecet
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Még nem kóstoltam savanyított zöldbabot, nem is hallottam eddig róla.
VálaszTörlés