rovatok

2011. augusztus 11., csütörtök

Savanyú a zöldbab

Nem rég került  elő ez a  receptem   gondoltam megosztom, jó lesz  vendégváró fogásnak. Lassan visszatérnek  a barátok a  nyaralásból, összejön  a társaság élmény beszámolóra, a lurkók iskolába készülnek van -, lesz miről beszélgetni. 









Elkészítése nem ördöngösség ,de azért némi idő szükségeltetik hozzá.
A zöld babokat mossuk meg gondosan, a végeit letördeljük, sóval kakukkfűvel ízesített vízben  főzzük elő.
Majd 10-15 perc elteltével szűrjük le.A főzőlé egy részét  főzzük fel  cukorral, szegfűszeggel és kurkumával, akkor jó  ha a cukor felolvadt. Most adjuk hozzá a tárkonyecetet is .Közben  csinosan csavarjuk  az üvegekbe  a zöldbabot és a forró fűszeres ecetes lével öntsük fel. Ha kihűlt tegyük hűtőbe. Három nap múlva szűrjük le  a levet, újból  forraljuk fel és öntsük ismét a zöldbabra.
Hűtőből egyenesen  frissen  sütött kenyérrel  kínáljuk  amit esetleg fokhagymával ízesíthetünk .



Hozzávalói :
két  üveghez

  • 500 g  spagetti  zöldbab
  • 1/2 l víz
  • kávés kanál só
  • néhány szál  kakukkfű
  • 100g cukor
  • 1-2 szegfűszeg
  • 1/2 teás kanál kurkuma por
  • 2 dl tárkony ecet



Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

1 megjegyzés:

  1. Még nem kóstoltam savanyított zöldbabot, nem is hallottam eddig róla.

    VálaszTörlés