A gyerek táborban, edző táborban, eszik amit kap "sportosat," energia-,vitamin-, gazdagot ( azért az első hírek szerint palacsinta, sütemény is jut a menübe), akkor én most kinek főzzek ???
Ennem nekem is kell míg figyelem az internetről jövő hír morzsákat, mert azt el kell mondanom a technikának köszönhetően bizony a népes szülői tábor időnként tájékoztatva vagyon mi is történik ott a messzi távolban, néha egy -egy kép, video is befut a néhány info mellett, amit a lelkes szülői kommentek közül ki lehet vadászni, edzői bejelentkezések, helyzet jelentések. Akkor én, az aggódó "kezdő anyuka "akinek először jár/áll a fia e fajta megpróbáltatások előtt, mit is főzzek magamnak ....
Lapult a hűtő mélyén egy zeller, kint kicsit hűvösre váltó szeles nyári idő, na jó talán túlzok , van úgy 20 fok is így dél körül. Időnként a nap is kisüt, de azért... jöhet egy forró leves .Ebédre ennyi elég is most nekem.
Olíva olajon átsütöm a csíkokra vágott tisztított zellert, talán ropogósra is egy kicsit, majdnem a felét kiveszem leves betétnek, a többihez hús-zöldség alaplevet öntök, felforralom, hozzá adom a kockára vágott sajtot, mixelem, ízesítem, joghurttal kissé savanykásra, pikánsra formálom, a sült zellerrel és kockára vágott paradicsommal tálalom.
- 1 közepes zeller gumó ( ha van zöldje is, azzal megszórhatjuk díszítés képen)
- evőkanálnyi olíva olaj
- 1 dl joghurt
- 5 dkg ementáli vagy masdamer sajt
- szerecsendió
- 1 közepes nagyságú paradicsom kockára vágva
- 1 l zöldség alaplé,(lehetne húsleves, erőleves is... stb )
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése