rovatok

2011. július 8., péntek

Selymes gesztenyekrémleves ribizlivel




 Karácsonykor szinte  természetes, de nyáron is ehetünk  gesztenyét, igen,  nem csak a receptverseny kiírás miatt, bár most ez  a bejegyzés annak köszönhetően  jött létre.
A télhez hozzátartozik  a  forró sült gesztenye illata, s az ünnepi menü részeként is gyakran került az asztalunkra   levesként  vagy töltelékként a gesztenye.Miért kéne  az év többi  évszakjában lemondanunk  a  gesztenye  ízéről?

 Ez a leves nem édes, mint általában a gyümölcslevesek, sőt nem is savanykás,  bár a levesbetétként használt friss ribizli ezt a célt kívánja elérni.



Hozzávalói:

  • egy csomag  gesztenye (natur Maróni  125 gr)
  • 1 l húslé ( húsleves, erőleves)
  • 1 dl tejszín
  • 50 gr vaj ( bio-Spar)
  • 100 gr piros ribizli
  • kis kanálnyi kardamon
  • só( ízlés szerint)









Elkészítése  még a nyári nagy melegben sem okoz gondot, igen rövid idő alatt kész, tápláló és laktató leves lesz.
Remek bevezető fogás  grill-, vagy natúr húsokhoz, nagy adag salátával komplett ebéddé egészíthető  ki .

A húslében  feltesszük a gesztenyét főni. Mozsárban  megtörjük a kardamont,  evvel  ízesítjük a levesünket amit amint felforrt, tejszínnel dúsítunk, átforraljuk, merülő mixerrel átkeverjük, habosítjuk és vaj forgácsokkal  selymesítjük.
Friss szemezett piros ribizlit kínáljunk levesbetétként hozzá.

 további gesztenyés receptek itt és itt is találhatók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése