A télhez hozzátartozik a forró sült gesztenye illata, s az ünnepi menü részeként is gyakran került az asztalunkra levesként vagy töltelékként a gesztenye.Miért kéne az év többi évszakjában lemondanunk a gesztenye ízéről?
Ez a leves nem édes, mint általában a gyümölcslevesek, sőt nem is savanykás, bár a levesbetétként használt friss ribizli ezt a célt kívánja elérni.
Hozzávalói:
- egy csomag gesztenye (natur Maróni 125 gr)
- 1 l húslé ( húsleves, erőleves)
- 1 dl tejszín
- 50 gr vaj ( bio-Spar)
- 100 gr piros ribizli
- kis kanálnyi kardamon
- só( ízlés szerint)
Elkészítése még a nyári nagy melegben sem okoz gondot, igen rövid idő alatt kész, tápláló és laktató leves lesz.
Remek bevezető fogás grill-, vagy natúr húsokhoz, nagy adag salátával komplett ebéddé egészíthető ki .
A húslében feltesszük a gesztenyét főni. Mozsárban megtörjük a kardamont, evvel ízesítjük a levesünket amit amint felforrt, tejszínnel dúsítunk, átforraljuk, merülő mixerrel átkeverjük, habosítjuk és vaj forgácsokkal selymesítjük.
Friss szemezett piros ribizlit kínáljunk levesbetétként hozzá.
további gesztenyés receptek itt és itt is találhatók
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése