Nyár van, nyár..,szól a víg kakukk madár - így az ének .....
A napokban jött egy felkérés, mely szerint gesztenyés recepteket várnak, hát ez nem igazán nyári csemege, eddig az őszhöz kötődött számomra, de miért is ne! Próba szerencse, szép lassan jönnek az ötletek, négy kategóriában lehet nevezni, előétel, leves , főétel és desszert.
Vannak a régmúltból kipróbált, bevált receptek, levesre, tölteléknek húsokba , na de ezt valószínű sokan kipróbálták már most valami nyári kellene .
Előétel kategóriába ezt neveztem be :
A puha szoba hőmérsékletű vajat a gesztenyével habosra keverem ízesítésként fügés balzsam ecetet használok hozzá kellemes nem túl tolakodó íz elérése a cél.
Alapos keverés után formázzuk, a legegyszerűbben ezt úgy tudjuk megtenni, ha alufóliára simítjuk és feltekerjük henger alakúra. Fagyasztás után fogyasztandó, felhasználható, éles késsel esetleg recés késsel szeletelve, de akár érdekes formájú jégkocka tartóban is hűthetjük.
Fogyasztási javaslat:
Tálaláskor a frissen sült forró sültre tesszük pár perc alatt ráolvad,,,,????
......vagy hidegen szeletelt sültek alá kenjük, gyümölccsel gazdagon kínáljuk máris kész a vendég váró
szendvics, kanapé, kevés salátával díszítve.....
Bármilyen meglepő párolt zöldbabbal is remekül harmonizált.
Ne túl érett, puha barackokat válasszunk, mosás után szárítsuk le,majd óvatosan nyissuk ketté ,de ne teljesen,vegyük ki a magokat és a mag helyére töltsük be a tölteléket, amihez a mozzarellát villával törjük át, joghurttal lazítsuk majd a gesztenyével alaposan keverjük át kevés balzsam ecettel, ízesítsük, ízlés szerint sózzuk.
Hozzávalói :
A fentiek alapján kapott krémmel töltsük meg a barackokat, behűtve tálaljuk.
További gesztenyés receptek, szavazás itt.
A napokban jött egy felkérés, mely szerint gesztenyés recepteket várnak, hát ez nem igazán nyári csemege, eddig az őszhöz kötődött számomra, de miért is ne! Próba szerencse, szép lassan jönnek az ötletek, négy kategóriában lehet nevezni, előétel, leves , főétel és desszert.
Vannak a régmúltból kipróbált, bevált receptek, levesre, tölteléknek húsokba , na de ezt valószínű sokan kipróbálták már most valami nyári kellene .
Előétel kategóriába ezt neveztem be :
Gesztenyés fűszervaj natúr hideg -,meleg grillhúsokhoz
A puha szoba hőmérsékletű vajat a gesztenyével habosra keverem ízesítésként fügés balzsam ecetet használok hozzá kellemes nem túl tolakodó íz elérése a cél.
- 2/3 rész natur pur bio vaj (125 g csomagolásban)
- 1/3 rész gesztenye natur Maróni (125 g van egy dobozban )
- ízlés szerinti balzsam ecet / néhány csepp ajánlott (kb .50 g.vajhoz 10 csepp)
Alapos keverés után formázzuk, a legegyszerűbben ezt úgy tudjuk megtenni, ha alufóliára simítjuk és feltekerjük henger alakúra. Fagyasztás után fogyasztandó, felhasználható, éles késsel esetleg recés késsel szeletelve, de akár érdekes formájú jégkocka tartóban is hűthetjük.
Fogyasztási javaslat:
Tálaláskor a frissen sült forró sültre tesszük pár perc alatt ráolvad,,,,????
......vagy hidegen szeletelt sültek alá kenjük, gyümölccsel gazdagon kínáljuk máris kész a vendég váró
szendvics, kanapé, kevés salátával díszítve.....
...... és sárgabarackba töltött gesztenyés mozzarella
Ne túl érett, puha barackokat válasszunk, mosás után szárítsuk le,majd óvatosan nyissuk ketté ,de ne teljesen,vegyük ki a magokat és a mag helyére töltsük be a tölteléket, amihez a mozzarellát villával törjük át, joghurttal lazítsuk majd a gesztenyével alaposan keverjük át kevés balzsam ecettel, ízesítsük, ízlés szerint sózzuk.
Hozzávalói :
- 125 g mozarella
- 150 g Spar natur pur bio joghurt
- só
- 125 g gesztenye natúr Maróni
- balzsamecet ízlés szerint
A fentiek alapján kapott krémmel töltsük meg a barackokat, behűtve tálaljuk.
További gesztenyés receptek, szavazás itt.
Ez a gesztenyés vaj ötlete bennem is felmerült, de nem mertem megcsinálni. A balzsam ecetes ízesítés külön nagyon tetszik. Ezek után biztos, hogy én is el fogom készíteni.
VálaszTörlésCsak bátran,biztos ízleni fog
VálaszTörlés