rovatok

2011. július 12., kedd

Gesztenyés vendégváró falatok

Nyár van,  nyár..,szól a víg kakukk madár - így az ének .....

A napokban jött egy felkérés, mely szerint gesztenyés recepteket várnak, hát ez nem  igazán nyári csemege, eddig  az őszhöz kötődött számomra, de miért is ne! Próba szerencse, szép lassan jönnek az ötletek, négy  kategóriában lehet nevezni,  előétel, leves , főétel és desszert.
Vannak  a régmúltból  kipróbált,  bevált receptek, levesre,  tölteléknek húsokba , na de ezt valószínű sokan kipróbálták már  most valami nyári  kellene .

Előétel kategóriába ezt neveztem be :


Gesztenyés fűszervaj natúr  hideg -,meleg grillhúsokhoz 



A puha szoba hőmérsékletű vajat  a gesztenyével habosra keverem  ízesítésként fügés balzsam ecetet használok hozzá kellemes  nem túl tolakodó íz elérése  a cél.


  • 2/3 rész natur pur bio vaj (125 g csomagolásban)
  • 1/3 rész gesztenye natur Maróni (125 g van egy dobozban )
  • ízlés szerinti  balzsam ecet / néhány csepp ajánlott  (kb .50 g.vajhoz  10 csepp)

 
Alapos  keverés után  formázzuk, a legegyszerűbben ezt  úgy tudjuk megtenni, ha alufóliára simítjuk és  feltekerjük  henger alakúra. Fagyasztás után fogyasztandó, felhasználható,  éles késsel  esetleg recés késsel  szeletelve, de akár érdekes formájú  jégkocka tartóban is  hűthetjük.
Fogyasztási javaslat:

Tálaláskor a frissen sült  forró sültre tesszük pár perc alatt ráolvad,,,,????

......vagy hidegen szeletelt sültek  alá kenjük, gyümölccsel gazdagon kínáljuk  máris kész a vendég váró

szendvics, kanapé, kevés salátával díszítve.....

Bármilyen meglepő párolt zöldbabbal is remekül harmonizált.


......  és  sárgabarackba töltött gesztenyés mozzarella


Ne túl érett, puha barackokat válasszunk, mosás után szárítsuk le,majd óvatosan nyissuk ketté ,de ne teljesen,vegyük ki  a magokat és  a mag helyére töltsük be  a tölteléket, amihez a  mozzarellát villával törjük át, joghurttal lazítsuk majd a gesztenyével alaposan keverjük át kevés balzsam ecettel, ízesítsük, ízlés szerint sózzuk.


Hozzávalói :

  •  125 g mozarella
  •  150 g Spar natur pur bio joghurt
  •            só
  •  125 g gesztenye natúr Maróni

  •            balzsamecet ízlés szerint


A fentiek alapján kapott krémmel töltsük meg  a barackokat, behűtve tálaljuk.






További gesztenyés receptek, szavazás  itt.

2 megjegyzés:

  1. Ez a gesztenyés vaj ötlete bennem is felmerült, de nem mertem megcsinálni. A balzsam ecetes ízesítés külön nagyon tetszik. Ezek után biztos, hogy én is el fogom készíteni.

    VálaszTörlés