Itt a tavasz !!
Telis -teli a kert illatozó hatalmas kék fejű ibolyával !!!
Az ibolya ehető virág is, gyógynövény is.
Lehet kandírozni, zselét készíteni belőle, jégkockába zárni, sőt jeges édességként fagylalt, parfait,sörbet formájában is előfordul.,
Erzsébet királyné kedvence az ibolya fagylalt volt....,( a kínai császárok is szívesen fogyasztották e formájában )
,
.....mit is kezdjek az ibolyával, a kandírozástól elálltam, nem tetszik a tojásfehérjébe mártás, kenegetés, keresem az alternatívát eddig eredménytelenül ... és jött az ötlet akkor legyen ibolyás cukor, igen ha van levendulás-, legyen
ibolyás cukor
is, egy próbát megér ...itt van, azaz készül már , mert érnie kell ...,Egyenlő arányban kevertem össze cukrot és frissen szedett virágszirmokat üvegbe zárva időnkét összekeverve néhány hét alatt összeérik illatos, különleges aromájú cukorrá.
Le Sucre à la Violette
Jó lesz, mire is ...???
Különlegessé teszi majd a friss gyümölcs salátákat, színessé illatossá a friss fehér sajtot, palacsintához, süteményekbe, vagy a citrommal készülő koktailokhoz, talán csak egyszerűen a frissítő limonádéhoz ???
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése