Viszem az ebédet!
Nyár van, július közepe, nagyon kellemes lesz az idő, 28 fok körül. Mi lenne ha grilleznénk ?
A gyermek házon kívül, a nagyszülők védőszárnyai alatt, oly jól érzi magát nem is kívánkozik haza, addig-addig alkudozik míg azon kapom magam meghosszabbította a nyaralását.
Jó, akkor meg kell látogatni! Legalább a hétvégére, tehermentesíteni a 70-en felüli Nagypapát Nagymamát.
Összeszámolom min. 10 embert, nagybácsit-nagynénit családostól,( hisz ők is ott laknak ) ültetünk egyszerre asztalhoz, akkor 5 kg hús, dönt férjem, mert ebben ő főnök, a húst majd ő süti, nekem marad az előkészítés kevésbé látványos feladata.
Mire a hús megérkezik addigra kitalálom a pácolás módját, lesz egy málna mustáros pikáns borda és egy markánsabb tarja madridi módra . Sok-sok saláta több féle is, sült krumpli, némi gomba, grillezett bébi tök és gyümölcsös édesség.
Összeállt a menü!
Összeállt a menü!
Málna mustáros pikáns borda
A bordákhoz felhasználom napokban készített málna mustárt, evvel dörzsölöm be jó alaposan a húsokat, rétegezem, sózom, mézzel locsolom és leöntöm málna ecettel.
Minnél tovább pihentetjük annál ízletesebb, omlósabb lesz.
Tarja madridi módra
2 gerezd fokhagymát és egy kisebb vöröshagymát szét- nyomok, apróra vágom hozzáadom a nagy csokor petrezselyem zöldet is egészen apróra vágva sóval pirospaprikával elkeverem és bedörzsölöm a húsokat e keverékkel, rétegezem őket, az egyes rétegek közé babérlevelet helyezek .
Néhány órára így hűtöm be .
A salátákat majd a helyszínen kerti paradicsomból uborkából összedobjuk, friss menta levéllel, petrezselyem zölddel megszórva, olívaolajjal, balzsamecettel locsolva, és a jégbe hűtött sárgadinnye kockákat frissen őrölt fekete borssal balzsam ecetben bazsalikommal tálalva, a sült paprika salátát friss sajttal.
Két könnyű tarte vagy "pite" lehelet vékony tésztával sok gyümölccsel azaz málnával és áfonyával a desszertre.
áfonyás tarte |
málnás tarte |
Csomagolhatunk mehetünk!
Délkörül már a tinédzserek izzítják tüzet, kikerül a nagy asztal a mogyoró bokor alá, csak ne essen, ( mert zivatart jósoltak), legalább míg a hús sül...., aztán míg megesszük az ebédet,.... így fohászkodunk, sikerrel mert, hol kisüt a nap és tűz erősen, hol kellemes szellő fuvall a felhők alatt, de az eső elmarad. Nem, nem tévedtek a meteorológusok csak a mi napunk, ebédünk menekült meg az esőtől, este 8-kor hatalmas eső áztatja a kertet dörgés s villámlás kíséretében, de mi akkor már a behúzódtunk a házba .
Jó étvágyat ! Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya
Összefutott az a bizonyos a számban...Ínycsiklandó falatok! Nagyon guszta minden!
VálaszTörlés