A spárgát frissen kell fogyasztani, legjobb, ha amint leszüreteltük a kertben ( már akinek van ) máris a konyhára kerül, ha eltörjük ekkor még roppan, főzésnél ügyeljünk, csak a szára érjen a sós-cukros vízbe ! Forró vízbe állítva 8-10 percet főzzük ....ismerős intelmek ???
Bár ízletes és közkedvelt csak vajjal kínálva is, a múltkori spárga felfújt receptje után jöjjön most a
spárga lepény
recepttel.Lisztet szitálunk a munkalapra, tojást, hideg vizet, borecetet, sót, hideg vajat hozzáadva gyors mozdulatokkal összeállítjuk,simává gyúrjuk, kigömbölyítjük a tésztát. Kinyújtjuk, formába igazítjuk. A szokásos módon sós-cukros vízben megfőzzük a spárgát,a lecsöpögtetett spárga sípokat ízlésesen elosztjuk a tésztán, aztán a tejszínnel, reszelt sajttal elkevert tojásokat a tetejére öntjük és sütőben kb. fél órát sütjük.
Hozzávalói :
- nagy köteg spárga( 400-500 g)
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g vaj
- só
- víz
- borecet
- tojás
- 1 dl tejszín
- 100 g reszelt sajt
- 2 tojás
A spárgás ételek nem kívánnak különösebb fűszerezést, hagyjuk a spárga ízét érvényesülni!
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése