recept:
- 50 dkg kadaifa ez a cérna metélt finomságú tészta
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
- cukor szirup ( 70 dkg cukor,1 l víz a cukor sziruphoz)
- 2,5 dl olaj
Elkészités egyáltalán nem bonyolult : Kiolajozott tepsibe simítom a tészta felét, megszórom darált dióval, mazsolával és beborítom a maradék tésztával. Az időközben felforrósított olajjal meglocsolva előmelegitett sütőben addig sütöm míg szép szint nem kap.Hagyom kihűlni és a hideg tésztát szintén forró cukor sziruppal leöntöm majd hidegen kis kockákra vágva tálalható.
Törökországban "elma caj-t "azaz alma-teát kínálnának mellé Görögországban és itt Szerbiában is valószinü török kávét .
Az én kadaif-om fentiektől kissé eltért jó szokásom szerint megint csökkentettem a cukor mennyiségét, most csak kb 200 g tésztát készítettem és ehhez 2 dl vízben kb. 10 dkg cukrot oldottam fel. fahéjjal izesitettem, a mazsolát is kihagytam mondván a friss gyümölcs majd helyettesíti, de meglocsoltam fél narancs levével még .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése