2018. február 24., szombat

Szombati heti piac(nap )


Piacoztunk ma is,bár a téli piac  hangulata  teljesen más mint az év  többi évszakában .
Ezen a piacon, Budapest külvárosában,nem először járunk azt mondták róla termelői piac( ezért kerestük fel anno,)  ami  többé -kevésbé igaz szerintem.
termelői piac


Vannak saját terrméket árulók, de nem mindenki az, a megitélésem szerint,  most sok volt  a  déligyümölcs, exotikus gyümölcs,  paprika, paradicsom kínálat .   


piac
 .
Azért érdemes kinézni ide, a zölség -gyümölcsön kívül  van  füstölt hús áru is  és jellegzetes fokhagymás lángos illata is jelezte,hogy lángost is árulnak  valahol. Egy  lakótelep szélén  a parkolóban   borongós februári  szombathoz képest szerintem  sokan vannak  árusok és vásárlók is .


termelői piac

Mi  krumpli  és   alma iránt érdeklődtünk   mint később kiderült  a közeli  állandó piacnál magasabb áron lehet itt beszerezni, bár választék van bőven több   fajta  krumpli is megtalálható a  kínálatban  a legolcsóbb   kilója valamivel   100 Ft alatt a  legdrágább ( kifli krumpli )  250-300 Ft között .

Almát   250 Ft ért vettem  az árus szerint saját termés, jánoshalmai öreg fák  termése, amit időnként elfelejt   permetezni.
alma




Később átmentünk  a  "rendes piacra " ott 160  Ft -ért vettem nagyon ízletes almát.  ( összehasonlításként)


pirospaprika


A legjobban   egy  "paprikás stand  " fogott meg . Két fiatal ember invitált szívélyesen  kóstoljuk ,szagoljuk meg a  pirospaprikát, amit   hagyományos módszerel készítenek .Rákérdeztem mit jelent ez , lelekesem magyarázták:
- Szabadföldi  paprikából, úgy mint régen.

szegedi paprika

Egy tájékoztatót is    készítettek amin többek közt  ez olvasható:
" 100% saját termesztésű, magyar termék
Csak szegedi  tájkörzetből származó szegedi fajtákat  tartalmaz
Gondosan válogatott  a  régi módszert követve
Hetekig szikkasztott,utóérlelt, hogy minnél frisebb és eltarthatóbb legyen
Kíméletesen szárított , malomkövön őrölt "

őröltpparika



Első körben csak érdeklődtünk nézelődtünk, nagyon kellemes benyomást szereztünk, meggyőztek  ( cseppet sem tolokodó módon )arról   ezt  a terméket ki kell próbálni,  majd egy kör után visszatértünk vásárolni is .

pirospaprika



Először voltak itt , remélejük nem utoljára.
Otthon   én is készítettem néhány ebéd előtti falatot a libazsíros kenyér  és  körözött is   a frissen vásárolt paprikával készült.
zakuszka




Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...