2017. december 13., szerda

Adventi sütemény lista

 Hosszú évek során  egyre csak gyarapszik a listánk, s szinte mindet le is gyártom az  adventi időszakban .

Izgalmas  kihívás  a "világ másik végén"  a karácsony csodáját  varázsolni  körénk.
Miért gondolom, érzem , hogy a világ másik vége lenne a 300 km-nyi távolság az otthontól?
Hosszú évek tapasztalata  az bizonyítja számomra hiába  a tolerancia és az érdeklődés  a mi kultúránk iránt  mégis érthetetlen miért veszi  körül misztérium a  karácsonyfa állítást nálunk, mi az advent, hogyan készülünk egy egész hónapon keresztül  arra a 3 napra és miért  2 nap  a karácsony amikor  helyieknek  csak egy megengedett ( januárban )?  Számtalan kérdés merült fel, néha állított akadályt , de rendületlenül  csináltam  a dolgom és édesgettem magunk megszokott karácsonyi hangulatához  a környezetem.
karácsonyi sütemények



Ezért vannak nálunk adventi teadélutánok, aprósüteménnyel.
Nincs adventi vásár a városban?  Ez nagyon hiányzik  a  forraltbor, sült gesztenye illata utánozhatatlan.   Akkor majd lesz nálunk  a kertben! Elhatároztam és meg is valósítottam.




sült gesztenye

Most azon gondolkodom, hogy tudnánk  kint  a szabadban gesztenyét sütni, sült tököt készíteni.
Próbálom magam köré gyűjteni a barátokat,  szomszédokat egy -egy ilyen akcióra , ám ehhez  is kell  a karácsony-, advent íze .Vittük az iskolába, edzésre, munkahelyre. Csoda-e ha olyan jó hosszúra sikeredett az adventi süteménylista?



adventi apró sütemények







karácsonyi sütemények

A  sütemény receptek a  Rozmaring  & Ibolya blogban  megtalálhatóak, vagy fent  a listában  a sütemény nevére kattintva  elérhető  .


Jó étvágyat ! 
 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...